Изложба от документи и снимки разказва 70-годишната история на дипломатическите

...
Изложба от документи и снимки разказва 70-годишната история на дипломатическите
Коментари Харесай

Караянчева: Много е важно да развиваме икономическите връзки с Китай

Изложба от документи и фотоси споделя 70-годишната история на дипломатическите връзки сред България и Китай. Експозицията „ Щрихи от близостта сред две далечни страни: 70 години от установяването на дипломатическите връзки сред Република България и Китайската национална република “ беше открита на 24 юли 2019 година от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. На представянето участваха посланикът на Китай в България Дун Сяоцзюн, предходните ръководители на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и Михаил Миков, ръководителят на Групата за другарство България – Китай Димитър Бойчев, дипломати и народни представители. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева уточни, че изложбата свидетелства за една 70-годишна дружба, която се развива и потвърждава, че не дистанциите са значими, а връзките. България е втората страна, признала Китайската национална република, а наличието на двама ръководители на Народното събрание на откриването на експозицията демонстрира, че ние продължаваме традицията на положителни връзки с Китай, акцентира тя. Нека си пожелаем съдействието сред нашите две страни да продължи в същия другарски дух и всички ние да работим за развиване на връзките ни, добави ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева уточни, че е доста значимо с изключение на в политически проект, да се развиват икономическите и туристическите връзки сред България и Китай.

Председателят на Народното събрание и посланикът на Китай Дун Сяоцзюн потвърдиха поддръжката на двете страни за самодейностите " Един пояс, веднъж " и „ 17+1 “. Българското държавно управление интензивно взе участие в самодейностите, с което ясно ги дефинира като приоритет в дипломатическата си работа, на собствен ред сподели китайският дипломат. Той добави, че страната ни е добър другар и сътрудник на Китай.

Дун Сяоцзюн изрази признателност за поддръжката и огромното въздействие на Народното събрание за развиването на българо-китайските връзки. Представените в експозицията документи и фотоси демонстрират изчерпателен и забавен прочит на 70-те години дипломатически връзки сред България и Китай, акцентира той и добави, че това е пиедестал, на който могат да се градят бъдещите връзки сред двете страни.

Експозицията „ Щрихи от близостта сред две далечни страни: 70 години от установяването на дипломатическите връзки сред Република България и Китайската национална република “ разкрива дълбоките корени на другарските връзки сред двете страни. Тя е готова със съдействието на Държавна организация " Архиви " и Националната архивна администрация на Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР