Излизането за незрящите в Пловдив без чужда помощ на практика

...
Излизането за незрящите в Пловдив без чужда помощ на практика
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 09.12.2022 г.

Излизането за незрящите в Пловдив без непозната помощ на процедура е невероятно. Заради неналичието на налична инфраструктура в града, хората със зрителни проблеми стават безусловно пандизчии в домовете си. В това са безапелационни пред Дарик ръководителят на Асоциацията на слепо-глухите в България със седалище в Пловдив Величка Драганова и Пепи Димитрова, майка на незрящо дете.Повече по тематиката за налична среда за хората с увреждания ще чуете във втория спор от акцията на Дарик радио „ Най-добрият квартал за живеене в Пловдив “. Кметовете на региони в града ще имат опция да посочат какво е направено досега и каква е визията им за възстановяване качеството на живот в кварталите през идните години.

=====================================

Социални асистенти търси община Димитровград. От през днешния ден претендентите могат да подават документи, като следва асортимент в два стадия. Специализираната обществена услуга „ Асистентска поддръжка ” включва 4-часово напредване, поддържане на тялото, осъществяване на ежедневни домашен действия и връзка. Тя ще се дава за възрастни хора в неспособност за самообслужване. Минималните условия са претендентите да са в трудоспособна възраст и да са с най-малко главно обучение. 852 лева е главното месечно заплащане за 8-часов работен ден. Документите се одобряват в общинската администрация в Димитровград. Крайният период е до 23 декември в това число.

=======================================

Българо-италиански профилиран ортопедичен конгрес се организира през днешния ден и на следващия ден в Медицинския университет в Пловдив. В образованието вземат участие 13 лектори и модератори от Италия и България. Общо към 35 преподаватели и курсисти ще се включат в профилираното събитие. Събитието се провежда взаимно с българо-италианската Фондация „ Черноморско-средиземноморска здравна академия ”. Лекциите ще се проведат в 6-та публика на Аудиторния комплекс на университета, а практическото образование – в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология.
========================================

Близо 136 млн. лева са вложени за развиването на ел. мрежата и повишение сигурността на зареждането в област Смолян. Това заяви районният управител на EVN Александър Сипек на работна среща с регионалния шеф на Смолян Стефан Сабрутев. Представителя на сдружението уверил регионалният шеф, че разполага с квалифициран авто парк за зимни условия - 392 високопроходими коли, 9 моторни шейни, 2 АТВ и 9 UTV, оборудвани с вериги, профилирана верижна машина. От електропреносното сдружение уведомили още, че всички уреди са инспектирани, като установените недостатъци при инспекцията са отстранени.

=========================================

Кулинарна галерия „ Традицията - остаряла и нова в Хасковския край “ ще показа през днешния ден от 11 ч. в Камерната зала хасковското читалище „ Заря-1858 “. От 18:30 ч. в Младежкия център е очакван концерт по случай 40 години от учредяването на друго хасковско читалище - „ Пейо Яворов -1982 “. И двете събития са част от коледно-новогодишната стратегия в града.

====================================

Празнични концерти и тържествено запалване на коледните светлини предстоят довечера в Пазарджик и Велинград. Празненствата стартират от 18:00 и 17:00 ч. на централните площади в двата града.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Тина Соколова и Живка Тодорова
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР