Излизането на сърбите от институциите на Косово е един вид

...
Излизането на сърбите от институциите на Косово е един вид
Коментари Харесай

Дачич поиска КФОР да гарантира мира и сигурността в Косово

" Излизането на сърбите от институциите на Косово е един тип национална опозиция поради отхвърли на косовските управляващи да образуват Асоциация на сръбските общини и поради опитите за налагане на без значение Косово ", съобщи външният министър на Сърбия Ивица Дачич.

„ Сърбия е решена да отбрани нашия народ, в случай че има опасност за сигурността. Знаем кой може да го направи - това е Курти. " - сподели Дачич пред държавната радио-телевизионна компания на Сърбия

Той добави, че КФОР е в Косово е към този момент " няма изплъзване ", което значи, че или " ще постъпят в сходство с Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да подсигуряват мира и сигурността, или ще покажат ясно, че повече не се интересуват от това, защото са застанали намерено на страната на Прищина ”.

Според Дачич, решението на сърбите е „ историческо ” и „ маските паднаха, с цел да се види дали към момента е в действие Брюкселското съглашение, чието използване е отговорност на Брюксел ”.

Той уточни, че „ в Сърбия никой не има вяра ”, че интернационалната общественост не е в положение да въздейства на Курти.

„ Ако такива велики сили като Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Европейски Съюз като цяло не могат да се оправят с Курти, тогава това демонстрира тяхната отпадналост или безмълвно единодушие, което значи, че работят дружно с него ”, заключи Дачич. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР