Излизане от еврозоната, предоговаряне на европейски договори и опрощаване на

...
Излизане от еврозоната, предоговаряне на европейски договори и опрощаване на
Коментари Харесай

Италия може да се откаже от еврото

Излизане от еврозоната, предоговаряне на европейски контракти и опрощаване на 250 милиарда евро дълг са някои от ограниченията, препоръчани в проектоспоразумението за ново италианско държавно управление, обединяване на антисистемните „ Движение Пет Звезди” и крайнодясната партия „ Северна Лига”.

Несистемните партии са в непрекъснати договаряния за основаването на идващото италианско държавно управление, след два месеца на политически блокаж поради неокончателни резултати от изборите през март.

Сред най-драстичните ограничения в документа е въвеждането на „ правни и стопански ограничения, които да разрешат на страни-членки на Европейски Съюз да излязат от общата валута и да си върнат паричната самостоятелност.”

Друг откъс планува концепцията да бъде поискано от Европейската централна банка опрощаване на италианския външен дълг, възлизащ на 250 милиарда евро, сега арестувани от институцията. Пак там се застъпва и концепцията за „ предоговаряне” на европейски контракти, оповестява БГНЕС.

В текста още се приказва и за основаването на „ комитет по помиряване”, който да е успореден на държавното управление и да бъде виновен за разрешаването на неразбирателствата сред двете радикално разнообразни политически партии.

Появата на текста в медиите бе посрещната с рецензия от публицисти и специалисти, имаше отрицателна реакция и на фондовата борса.

В изказване, „ Северна Лига” и „ Пет звезди” твърдят, че документът към този момент е „ неактуален” и че е минал през „ обилни промени”. Двете партии още увериха, че са решили да не слагат под въпрос бъдещето на общата валута в Италия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР