Излезе от печат Живот в киното“ на Ъруин Уинклър -

...
Излезе от печат Живот в киното“ на Ъруин Уинклър -
Коментари Харесай

Истории от 50 години в Холивуд

Излезе от щемпел „ Живот в киното “ на Ъруин Уинклър - завладяваща и откровена книга, въвеждаща читателя в потайностите на продуцентската специалност. „ Живот в киното “ е изпълнена с разкази за именити и обичани и не чак толкоз именити и забравени филми и води читателя зад кулисите, право в историята на Холивуд. В продължение на десетилетия Ъруин Уинклър продуцира поредност от забележителни филми и се трансформира в един от най-славните продуценти на своето време. 

 

В „ Живот в киното “, неговите изпълнени с обаяние и просветление записки, Уинклър споделя киноистории от кариерата си като продуцент, а след това и като сценарист и режисьор, като разкрива измененията в Холивуд през миналите десетилетия. Книгата хвърля светлина върху спецификите на продуцентската специалност, в която с изключение на всичко останало влиза откупуването на права, оформянето на сюжети, кастинг на артисти, менажиране на режисьори, присъединяване в монтажа на филми и печелене на награди. Ъруин Уинклър е роден през 1931 година в Ню Йорк, Съединени американски щати. Той е продуцент или режисьор на към 60 кино лентата.

 

Още четвъртият филм, който продуцира, Те стрелят по коне, нали?, с присъединяване на Джейн Фонда, е номиниран за 9 награди „ Оскар “. От края на 60-те години продуцира поредност от провокативни и въздействащи филми и се трансформира в един от най-възхваляваните от критиците, най-продуктивните и сполучливи продуценти на своето време. Списъкът от заглавия е впечатляващ: „ Роки “, „ Добри момчета “, „ Разярения бик “, „ Вечната музика “, „ Истински неща “, „ Крийд “. Филмите му имат 52 номинации за награди на Академията, в това число 5 номинации за най-хубав филм, и печелят общо 12 награди „ Оскар “. През последните години Уинклър продължава с „ Крийд 2 “ с Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун в основните функции, който излиза по екраните през есента на 2018 година, следван от „ Ирландецът “ на Мартин Скорсезе с Робърт Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР