Излежаващият присъда за поръчителство на палежи бизнесмен от Пловдив Атанас

...
Излежаващият присъда за поръчителство на палежи бизнесмен от Пловдив Атанас
Коментари Харесай

Райфъла в съда: Готвят се да ме отвлекат!

Излежаващият присъда за обезпечение на палежи предприемач от Пловдив Атанас Червенков-Райфъла изиска новото дело против него - за укриване на налози, да се гледа при закрити порти.

" Има закана да ни отвлекат със фамилията ми и да ни изискат откуп от над 1 млн. лева, а в този развой има доста данни за наши пари, единствено ще ги услесним ", изясни той пред Окръжния съд в Пловдив. Председателят на състава арбитър Теофана Спасова обаче отхвърли, тъй като каузи се засекретяват при заплаха от откриване на държавна загадка, нравствени въпроси или детайлности от интимния живот. 

Според прокуратурата в интервала от 2011-я да 2015 година Райфйла е укрил налози върху приходите си в размер на 40 725 лева, а брачната половинка му Евелина Червенкова - за 37 360 лева, само че за времето от 2016-а до 2018 година " Тези интервали се ревизирани от Национална агенция за приходите и констатацията е, че няма нарушавания. Отделно против Червенкови е има иск за лишаване на нелегално добито имущество от КПКОНПИ, който е отритнат и на втора инстанция - от Апелативния съд в Пловдив ", съобщи юрист Стойка Мянева и изиска наказателното произвеждане против Червенкови да бъде прекъснато.

Друг техен бранител - юрист Илиан Василев, настоя да не се приема гражданският иск на Министерството на финансите, което си търси цитираните суми. Съдът обаче отхвърли и двете претенции. Така първото съвещание на делото о създание беше планувано за 19 февруари.

В коридорите Евелина Червенкова съобщи, че заката за похищение на фамилията е отпреди време, а сигналът за данъчните нарушавания идва от съперник на мъжа й. " Той се възползва, че брачният партньор ми е в пандиза, само че ние потвърдим, че нищо неправилно не сме направили ", зарече се тя. Според нея от първата присъда на Райфъла остава по-малко от година и по-късно той ще е на независимост. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР