Излагането на замърсен въздух е свързано с по-висок процент телесни

...
Излагането на замърсен въздух е свързано с по-висок процент телесни
Коментари Харесай

Мръсният въздух е важен фактор за затлъстяване при жените

Излагането на нечист въздух е обвързвано с по-висок % телесни мазнини, показател на телесната маса, обиколката на талията измежду дами на междинна възраст. Например, телесните мазнини са се нараснали с 4,5%, което е към 2,6 паунда (около 1,180 кг). Това са открили учени от Мичиганския университет.

Тяхното изследване допуска, че има още един фактор, който накланя везната при дамите във връзка с тежестта.

„ Дамите в края на 40-те и началото на 50-те си години, които са били изложени дълготрайно на замърсяване на въздуха (по-високи равнища на фини частици, азотен диоксид и озон), забелязали увеличение на телесния си размер ”, споделя Ксин Уанг, епидемиологичен откривател и първи създател на проучването.

Изследователите употребявали данните от 1654 бели, чернокожи, китайски и японски дами, чиято изходна за проучването възраст била към 50 година Те са проследени от 2000 до 2008 година

Годишните експозиции на замърсяване на въздуха били избрани посредством свързване на жилищни адреси с хибридни оценки на концентрациите на замърсители на въздуха. Изследователите проучили връзките сред замърсяването и ограниченията за размер и състав на тялото на участниците. Учените изследвали и взаимоотношението сред замърсяването на въздуха и физическата интензивност.

Високите равнища на физическа интензивност, които се основават на честотата, продължителността и възприеманото физическо натоварване на повече от 60 извършения, се оказали ефикасен метод за намаляване и компенсиране на излагането на замърсяване на въздуха, демонстрира проучването.

„ Тъй като изследването се концентрира върху дами на междинна възраст, констатациите не могат да бъдат систематизирани за мъже или дами в други възрастови групи ”, споделя Уанг.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР