Изкуственият интелект трансформира начина, по който хората живеят и работят.

...
Изкуственият интелект трансформира начина, по който хората живеят и работят.
Коментари Харесай

2024: Годината, в която AI слезе от облака

Изкуственият разсъдък трансформира метода, по който хората живеят и работят. В производството AI се употребява за предсказуема поддръжка, усъвършенстване на модели за работа и може да понижи времето за престой с до 45%. В търговията на дребно AI ще се усили рентабилността с до 59% посредством автоматизация на касите и попречване на загуби. Във финансите изкуственият разсъдък към този момент се употребява за усъвършенстване на кредитния риск, намалявайки процентите на загуби и несъблюдение с до 20%.

Лидерът в софтуерната промишленост Lenovo, показва визионерски скок в бъдещето по време на миналото издание на Tech World, извършено на 24 октомври 2023г. Компанията разкри иноваторски метод към изкуствения разсъдък и показа своята самодейност " AI for All " (Изкуствен разсъдък за всички). Тази самодейност се насочва към изработването на интелигентни решения, които дават отговор на неповторимите потребности на хората и организациите по целия свят.
 Снимка 648635
Източник:

Като част от самодейността " AI за всички ", Lenovo разгласи забележителна инвестиция от 1 милиард $ за нововъведения в изкуствен интелект. Компанията е възприела също динамичен метод към хибридния AI, наблягайки на взаимното битие на обществени, частни и персонални основополагащи модели. Този метод подсигурява, че AI може да се погрижи за обособените консуматори и организации, като в същото време поддържа сигурността и поверителността на данните.

За да резервира сигурността на данните и да отбрани поверителността на потребителите, Lenovo AI може да работи извънредно в границите на устройство или с местни сървъри. И в двата случая, Lenovo AI се учи от данни, предоставени от обособен консуматор или посредством данни, благосъстоятелност на обещано дружество, само че подсигурява, че никаква информация не се споделя обществено. Не единствено, че това е по-сигурно, само че резултатите могат да бъдат по-добри и персонализирани.

Lenovo дава AI за данни на всеки, където и когато е най-необходимо - от джоба до облака. Компанията построява AI решения по целия свят, разполага с експертизата и услуги, с които оказва помощ на своите клиенти да си показват, изградят, а по-късно и да ръководят своите AI решения.

Enterprise AI Twin: Прецизността среща сигурността

Първата стъпка в стратегическият ход на Lenovo включва въвеждането на " Enterprise AI Twin ". Тази идея нарежда приложенията на AI с дълбоки прозрения в съответни предприятия, като подсигурява сигурната отбрана на тези познания. Използвайки външна страна, устройства и облачна инфраструктура, тези приложения могат да извличат и синтезират скъпа информация от разнообразни набори от данни, предоставяйки на предприятията усъвършенствани оценки и използвани решения. Приложенията варират от усъвършенстване на резервациите за бизнес пътувания до усъвършенстване на интервенциите по веригата за доставки, употребявайки оценки на риска, учредени на AI.

Технологичните водачи чертаят курса на " AI за всички "

Юенцин Ян, основен изпълнителен шеф на Lenovo, и доктор Йонг Руи, основен софтуерен шеф на компанията, споделиха своята визия за бъдещето.

" Предвиждаме бъдещето на AI като хармонична композиция от обществени, частни и персонални модели (FM), работещи взаимно ", показа доктор Руи. Lenovo се ангажира да сътвори взаимно тази хибридна AI екосистема с сътрудници, отключвайки капацитета на фундаменталните модели за взаимна полза на промишленостите и всекидневието.
 Снимка 648637
Източник:

Инфраструктура, подготвена за изкуствен интелект

Кърк Скауген, изпълнителен вицепрезидент и президент на Групата за инфраструктурни решения на Lenovo, акцентира стратегическото значение на създаването на инфраструктура, подготвена за изкуствен интелект, отвън стандартните центрове за данни.

" Lenovo форсира ИТ пейзажа с целево построена инфраструктура, подготвена за изкуствен интелект, която разрешава на бизнеса да разгърне латентната мощ в своите данни. Сътрудничеството с водачи в промишлеността, като доктор Йонас Юселиус от Oceanbox и доктор Бернд Гагъл от semafora systems, демонстрира осезаемото влияние на постоянните AI решения върху бизнес резултатите ", показа той.

Финансовият футуризъм на Lenovo: AI-задвижвани оферти

Кен Уонг, изпълнителен вицепрезидент и президент на Lenovo Solutions & Services Group, се задълбочи в новите оферти на Lenovo, задвижвани от изкуствен интелект, предопределени за възстановяване на бизнес интервенциите и повишение на цифровите прекарвания. Те включват AI Professional Services Practice в съдействие с NVIDIA, платформата Care of One , предлагаща AI-задвижвани прозрения и поддръжка за оптимална работна среда, и Sustainability AI Engine , подпомагащ бизнеса при визуализирането на въздействието на избора на резистентност.

" AI носи вълнуващи благоприятни условия, само че и нараснала неотложност и трудност за днешните CIO-та. Lenovo има опита, експертизата и цялостните решения, с цел да накара AI да работи по всички верни способи и то бързо ", сподели Уонг.

Интеграцията на AI в бизнес устройствата

Lenovo показва силата на AI решенията и позицията си на водач в нововъведенията. Лука Роси, изпълнителен вицепрезидент и президент на Групата за интелигентни устройства на Lenovo, акцентира стратегическата роля на устройствата, задвижвани от AI. Той потвърди нейната значимост по време на Tech World с демонстрации онлайн, както на Project Chronos, по този начин и на AI идея за екран, който може да се приспособява към потребностите на потребителите. Роси акцентира уговорката на компанията да дава мощни благоприятни условия за устройства и да предизвиква партньорства за даване на неповторими AI прекарвания. Неотдавна, компанията разгласи разширението на портфолиото си хибридни облаци, задвижвани от идващото потомство Intel® Xeon® Scalable Processors. То дава нова платформа, подготвена за изкуствен интелект, с усъвършенствана продуктивност, най-новите ускорители и нови професионални услуги на Lenovo за AI като сериозна последваща стъпка за обезпечаване на динамичен за обществени, частни и основополагащи модели.
 Снимка 648636
Източник:

Lenovo разпростира AI творчеството и продуктивността на устройствата и решенията и на. Компанията показа цялостна гама от повече от 40 нови устройства и решения, задвижвани от AI, което затвърждава визията на компанията за " AI for All ".

Новостите включват AI PC нововъведения при Yoga™, ThinkBook™, ThinkPad™, ThinkCentre™ и Legion™, които персонализират компютърното преживяване за потребителите и за бизнеса, както в никакъв случай до момента.

Селекция от Yoga AI преносими компютри подкрепят креативния развой, те са оборудвани с Lenovo Yoga Creator Zone , извънреден нов програмен продукт за основатели, художници и всеки, който желае да употребява силата на генеративния AI по елементарен и сигурен метод. Lenovo Yoga Creator Zone окрилява въображението на потребителите, предлагайки генериране на изображения, което трансформира текстовите описания или даже скици в зашеметяващи визуализации без комплицирани подкани, кодове или настройки. Потребителите просто вкарват какво желаят да видят и системата неотложно го пресъздава образно.

Новата линия компютри на Lenovo Legion включва преносимите компютри Legion 7i (16 ", 9) и Legion 5i (16 ", 9), които разполагат с AI, който усъвършенства скоростта и продуктивността, както и чисто новата термична технология " Legion™ Coldfront: Hyper ", която отключва още повече мощ, като в същото време поддържа температурите и шума по-ниски. В основата на тази нова гама устройства са патентованите хардуерни AI чипове на Lenovo, наречени LA AI чипове , и преимуществата, които те носят както на геймърските преносими компютри Lenovo Legion, по този начин и на Lenovo LOQ. Новите чипове LA AI са по-мощни от всеки път, което разрешава на преносимите компютри Legion и LOQ да реализират още по-висок FPS, и нараснала енергийна успеваемост.

По време на CES, Lenovo показа и AI новостите при ThinkBook и настолните компютри ThinkCentre. Новият ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid предлага неповторима иновация, осигуряваща хибридно преживяване сред Windows и Android™ система. ThinkBook 14 i Gen 6+ е мощен, еластичен и образован преносим компютър с до замайващ 14,5-инчов 3K екран и включва порт за графично уголемение (TGX), който поддържа новата докинг станция ThinkBook Graphics Extension (TGX) , повишаваща AI изчислителната мощ.

Lenovo показа и новите бизнес и потребителски преносими компютри, предопределени да отключат нови AI прекарвания и да покачат продуктивността, творчеството и успеваемостта. Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-в-1 и IdeaPad Pro 5i са преносими компютри Intel Evo, задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и Windows 11, които обезпечават оптимална енергийна успеваемост, продуктивност и завладяващи преживявания. Специализираната поддръжка за ускорение на AI оказва помощ на потребителите да възприемат нови прекарвания и да подобрят успеваемостта в работата и играта, в това число опциите, задействани от бутон Copilot в Windows . С действия, които потребителите правят всеки ден, стават по-бързи и по-лесни. Новите функционалности ще оказват помощ за по-лесно обобщаване на уеб страниците, сформиране на имейли, смяна на настройките, както и разширени благоприятни условия в приложения като Paint, Snipping Tool и други

По-рано по време, компанията показа образец за персонално AI асистентско решение за AI компютри като част от своята визия " AI for All ". Под шапката на Lenovo AI Now Lenovo продължава да създава персонализирано AI решение, предопределено да разреши на крайния консуматор взаимоотношение на клавиатурата и посредством натурален език. Временно нареченият Lenovo AI Now Personal Assistant дава персонализирани интерактивни преживявания, основани на личната база от познания на потребителя. AI асистентът ще рационализира работните процеси и ще усъвършенства съдействието по по-личен и изчерпателен метод. Използвайки натурален език, потребителите ще могат да ревизират и трансформират общи настройки като проявление или осъществяване, търсене и обобщаване на имейли и документи, основаване на предложения за срещи и сливане на камера онлайн и аватари по време на видеоконференции.

Независимо дали за бизнес или за наслаждение, тези преносими компютри на Lenovo са измежду първите, които водят до гражданска война в AI PC, която фундаментално ще промени метода, по който хората основават, сътрудничат и взаимодействат с компютрите. Навлизането на Lenovo в стратегическите AI начинания значи освен софтуерна мощност, само че и обмислен метод за предефиниране на бъдещето на бизнесите. Lenovo, като компания позиционирана измежду водачите в нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък, е подготвена да предложи на бизнеса несравними прозрения и решения, въвеждайки нова епоха на софтуерна синергия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР