Изкуственият интелект ще промени света на шпионажа, но няма да

...
Изкуственият интелект ще промени света на шпионажа, но няма да
Коментари Харесай

Ще замени ли изкуственият интелект и шпионите

Изкуственият разсъдък ще промени света на шпионажа, само че няма да размени потребността от хора шпиони , счита ръководителят на английската разследваща организация MИ6 в мнение, съобщи Асошиейтед прес.

Ричард Мур, шеф на английската работа за външно разузнаване, ще приказва в Прага за разрастващите се закани за Запада от страна на Русия и Иран и твърди, че " човешкият фактор " ще остане от решаващо значение.

" Изкуственият разсъдък ще направи информацията безпределно по-достъпна и някои се питат дали това няма да извади от строя разследващи служби като моята ", споделя той в извадки от ревюто си, оповестени авансово от държавното управление на Обединеното кралство.

" Всъщност евентуално ще се случи тъкмо противоположното ", прибавя той.

Мур, който и преди е предупреждавал, че Западът изостава от противниците си в конкуренцията във връзка с ИИ, ще уточни, че " неповторимите характерности на сътрудниците на верните места ще станат още по-значими ", като акцентира способността на шпионите да " въздействат върху решенията вътре в държавното управление или терористичната група ".

Публичното говорене за шпионаж все още е нещо ново за английските разследващи служби , напомня АП. До 1992 година държавното управление отхвърляше даже да удостовери съществуването на МИ6, а обществените изявления на нейните ръководители са необичайност.

Според огласените извадки от ревюто на Мур, той ще каже на аудиторията си в резиденцията на английския дипломат, че президентът Владимир Путин към момента не съумява да реализира военните си цели. Той също по този начин ще упрекна Русия в " империализъм " в Африка и ще уточни Иран като страна, подхранваща продължение на спора в Украйна с доставката на безпилотни самолети и други оръжия на Русия.

За човешкия фактор в разузнаването Мур ще уточни, че хората " в никакъв случай не са просто пасивни събирачи на информация: на нашите сътрудници могат да бъдат сложени цели и те да бъдат направлявани; те могат да виждат нови въпроси, които не сме знаели, че би трябвало да зададем ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР