Изкуственият интелект ще изглежда заплаха за просперитета и препитанието на

...
Изкуственият интелект ще изглежда заплаха за просперитета и препитанието на
Коментари Харесай

Изкуственият интелект бил разрушителен, но управляем

Изкуственият разсъдък ще наподобява опасност за просперитета и препитанието на мнозина, само че вярното ръководство на изкуствения разсъдък е ключът към неговото приемане.

Това разяснява английският финансов министър Филип Хамънд по време на събитие на софтуерния колос Microsoft на Световния стопански конгрес в Давос.

" Нека да не сътворяваме едно потомство лудити (социално придвижване от 19 в. на британските производители на текстил, които стачкуват, постоянно унищожавайки механизирани тъкачни станове, обявявайки се против измененията, провокирани от промишлената революция) в 21 век, които считат, че единственият късмет за оцеляване е да се опълчват на смяната ", подчертал Хамънд, допълвайки, че изкуственият разсъдък ще засегне пазара на труда, неприкосновеността на персоналния живот и потреблението на технологии във войните, само че изборът на хората би трябвало да се сведе до " гледане във вътрешността или на открито ".

Коментарите на английския финансов министър идват в резултат на обявленията на редица софтуерни колоси за откриването на проучвателен центрове за изкуствен интелект в цяла Европа.

Гугъл неотдавна съобщи, че компанията ще открие център за изкуствен интелект в Париж, до момента в който " Facebook " даде обещание да влага в изкуствен интелект и да отвори хъбове за умения в Испания, Полша и Италия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР