Изкуственият интелект не представлява екзистенциална заплаха за човечеството, според президента

...
Изкуственият интелект не представлява екзистенциална заплаха за човечеството, според президента
Коментари Харесай

Microsoft: Изкуственият интелект не е екзистенциален риск за човечеството, но

Изкуственият разсъдък не съставлява екзистенциална опасност за човечеството , съгласно президента на Microsoft , макар че хората би трябвало да са тези, които управляват нужните защитни ограничения , написа Euronews.

" Имаме потребност от защитни спирачки, които ще подсигуряват, че AI остава под човешки надзор ", сподели Брад Смит в изявление в Брюксел в четвъртък.

" Можем да създадем това и това е подобаващият миг да се съберем и да разберем по какъв начин да го създадем. Трябва да го имаме на няколко пласта, тъй че постоянно да държим тази технология под надзор . Мисля, че в случай че го създадем добре, ще разберем, че това не е екзистенциален риск. "
 Г-7 се захваща с изкуствения разсъдък
Г-7 се захваща с изкуствения разсъдък

Ще обсъдят интелектуалната благосъстоятелност, дезинформацията и ръководство на технологията

Изпълнителният шеф на Microsoft приказва пред Euronews по време на пътешестване до Европа след началото на договарянията сред институциите на Европейски Съюз за това по какъв начин да се действа със закона за ИИ на блока - първият в света по рода си - който мина значимо затруднение в Европейския парламент по-рано този месец.

Смит сподели, че компанията му до момента е била " окуражавана " от законодателството на Европейски Съюз, което контролира нововъзникващите технологии, само че когато става въпрос за световно ръководство по въпроса, ще е належащо по-голямо съдействие , за да се подсигурява, че ИИ няма да излезе отвън надзор .

" Реалистично е и в действителност е належащо да се преследва много необятно равнище на интернационална съгласуваност по отношение на регулирането на ИИ ", сподели президентът на Microsoft.

" Имаме потребност държавните управления да се обединят и мисля, че ключът е да стартираме с централизация. Не се опитвайте да вършиме 100 неща едновременно. Направете осем или 10 неща, които са най-важни. Дайте приоритет. Създайте образец, в случай че желаете, и по-късно започнете да се разширявате. "
 Европейски Съюз желае Гугъл и Фейсбук да етикетират наличие, генерирано от изкуствен интелект
Европейски Съюз желае Гугъл и Фейсбук да етикетират наличие, генерирано от изкуствен интелект

Борба с подправените вести

" И държавните управления са фокусирани по този метод и това не е нещо, което нормално виждаме. Ето за какво мисля, че това може да е друго и има причина за оптимизъм. "

През май Европейски Съюз и Съединени американски щати оповестиха проекти за взаимен непринуден кодекс на държание по отношение на ИИ , отличен образец за част от интернационалното съдействие, което към този момент се реализира.

Смит желае повече страни да се включат и допусна, че всеки сходен кодекс на държание евентуално ще стане наложителен в бъдеще, наблягайки обаче, че ще бъде значимо първо да се уверим, че работи за всички, преди този момент да се случи.
 Лондон провежда световна среща за изкуствения разсъдък
Лондон провежда световна среща за изкуствения разсъдък

Тя ще се концентрира върху рисковете свързани с новаторската технологията

" Напълно чакам, че доброволният кодекс ще стане наложителен кодекс и това ще е нещо положително, само че е добре да го създадем вярно, преди някой да го направи наложителен ", сподели изпълнителният шеф на Microsoft.

AI се изстреля тази година , значително заради бързите темпове, с които се развива, в това число програмен продукт като ChatGPT на OpenAI - който Microsoft употребява в своята търсачка Bing.

Геополитическото напрежение също се промъкна във фокуса, когато става въпрос за технологията, защото Съединени американски щати и в по-малка степен Европейски Съюз се стремят да лимитират упоритостите на Китай в тази област.
 Изкуственият разсъдък като опасност за естествения
Изкуственият разсъдък като опасност за естествения

Реалистичният прочит ни демонстрира, че ИИ може и да не ни остави гладни, само че е прекомерно евентуално около него да затъпеем още повече
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР