Изкуственият интелект навлиза уверено и в най-популярния браузър Chrome(снимка: CC0

...
Изкуственият интелект навлиза уверено и в най-популярния браузър Chrome(снимка: CC0
Коментари Харесай

Chrome получава AI функция за писане на текст


Изкуственият разсъдък навлиза решително и в най-популярния браузър Chrome
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл внедрява изкуствения разсъдък Gemini AI в своя браузър Chrome, с цел да даде на потребителите ефикасен инструмент за основаване на наличие. Използвайки функционалността AI ​​ Writer, потребителите могат просто да щракнат с десния бутон върху всяко текстово поле и бързо да получат препоръки и подготвени изречения за сформиране на текст.

Най-популярният браузър Гугъл Chrome получи нова функционалност – генератор на писма с изкуствен интелект. Подобен инструмент е вграден в е-пощата Gmail, само че в този момент Гугъл го уголемява на равнището на интернет, стъпвайки на един от най-новите езикови модели на Gemini AI.

Гугъл разгласи за първи път инструмента през януари и той към момента остава в „ пробен ” стадий. Новата AI функционалност се задейства от менюто с настройки на Chrome – от страницата „ Експериментален AI ”. Понастоящем AI Writer е наличен единствено на британски за Windows, Mac и Linux.

За да употребявате функционалността, би трябвало да щракнете с десния бутон върху случайно текстово поле и да изберете „ Help Me Write ” от контекстното меню. Можете да употребявате функционалността за основаване на ново наличие или Gemini може да пренапише действителен текст.

Новата AI функционалност „ Help Me Write ” в деяние
(екранна фотография: Google)

Функцията е предопределена основно за писане на къси текстове, като имейли или поръчки за поддръжка, до момента в който за наличие с по-голям размер моделът може да не е от огромна изгода за потребителите, отбелязва TechCrunch.

Важна характерност на AI инструмента е, че взима поради уеб страницата, на който се намира потребителят. „ Инструментът ще разбере подтекста на уеб страницата, на която се намирате, и ще предложи уместно наличие. Например, в случай че пишете ревю за маратонки, Chrome ще извади основни характерности от продуктовата страница и ще направи текста по-ценен за евентуалните купувачи ”, разясняват от Гугъл.
още по темата
Както при функционалността „ Help Me Write ” на Gmail, дължината на резултата се трансформира относително елементарно.

Текстът, наличието и URL адресът на страницата, на която се употребява функционалността, ще бъдат изпратени на Гугъл в сходство с неговата съществуваща политика за дискретност. Компанията прецизира, че информацията се „ употребява за възстановяване на функционалността, която включва проучване на генеративни модели и технологии за машинно образование ”, а това включва развой на човешки обзор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР