Изкуственият интелект (AI) е все по-напредваща технология, която става част

...
Изкуственият интелект (AI) е все по-напредваща технология, която става част
Коментари Харесай

5 факта за изкуствения интелект, които може би все още не знаете

Изкуственият разсъдък (AI) е все по-напредваща технология, която става част от живота и работата ни. Тя непрестанно се развива и към момента има доста неща, които не знаем за нея.

Порталът на Sharp показва пет  забавни обстоятелството за AI, които може би не знаете:
AI съществува от десетилетия. Въпреки че изкуственият разсъдък постоянно се счита за нова технология, концепцията съществува от 50-те години на предишния век. Ранните AI системи са употребявани за осъществяване на задания като игра на шах и решение на математически задания. AI към този момент е на всички места към нас. AI към този момент се употребява в доста области от нашето всекидневие, от гласови асистенти като Siri и Alexa до системи за рекомендации в стрийминг услуги като Netflix и YouTube. AI може да се употребява за диагностициране на болести. AI може да проучва медицински изображения и да разпознава ранни признаци на заболяване, което евентуално води до по-ранна диагностика и по-ефективно лекуване. AI може да се употребява за обработка на натурален език. Обработката на натурален език е способността на машините да схващат и интерпретират човешкия език. Тази технология към този момент се употребява в чатботове и гласови асистенти. AI може да се употребява за различаване на лица. Технологията за лицево различаване се употребява за разнообразни цели, от отключване на смарт телефони до идентифициране на нарушители.  Снимка 624501
Източник:

Това са единствено дребна част от многото забавни обстоятелства за изкуствения разсъдък, които занапред ще научаваме. И защото тази технология не стопира да се развива, можем да чакаме да забележим още по-вълнуващо развиване от нея в бъдеще.
 Изкуственият разсъдък, който към този момент оказва помощ и в писането на романи: един образец от Австрия
Изкуственият разсъдък, който към този момент оказва помощ и в писането на романи: един образец от Австрия

Пред Money.bg приказва писателят и учител във Виенския стопански университет - Мартин Гисвайн
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР