Изкуствен интелект и роботи все по-често извършват дейности, запазени доскоро

...
Изкуствен интелект и роботи все по-често извършват дейности, запазени доскоро
Коментари Харесай

Изкуствен интелект и роботи все по-често извършват дейности, запазени доскоро за човека

Изкуствен разсъдък и роботи все по-често правят действия, непокътнати до неотдавна за индивида. Кои са да вземем за пример сервитьорите от бъдещето? Роботът Бела посреща клиентите в ресторанта и ги съпровожда до тяхната маса. 

" Някой ще пристигна скоро при вас “, споделя роботът и отива да вземе кафето и безалкохолните питиета от бара.

" Това са нашите футуристични колежки, всяка една от тях доста ни оказва помощ - на мен и моите сътрудници, в носенето на поръчки, посрещането на посетители, ескортирането им до масите “, споделя Стела Миткова пред bTV.

В това столично заведение сервитьорите от сегашното поделят отговорностите си с тези от бъдещето. Бела и още два умни робота оказват помощ наедно в обслужването на клиенти.

" Доста новаторско. Като цяло такова нещо до момента не бях виждал. Интересно е направено “, споделя усещанията си Дейвид Аргиров, клиент на заведението.

" Когато имаме празници умеят да пеят цветущ рожден ден и всичко каквото изиска клиентът, тъй че са в действителност едни от най-верните ни помощници и се радват на нашата признателност и насладата на клиентите. Те са универсални бойни единици “, регистрира обстоятелствата Стела Миткова.

Освен в сервирането, роботи към този момент заместват хората и в други действия - като почистването. Роботът Софи е най-новото попълнение в екипа на летище " София “.

" Основната функционалност на Софи е да почиства пода. Има по този начин наречените интерактивни функционалности. Обръща се към гости, моли да се отместят, а според от сезона пуска занимателни песни. В момента сме на коледен режим “, споделя Лазар Петров, снабдител на компанията за разчистване на летището.

Роботът е на промяна сред 9-11 часа всеки ден. Това са 330 часа на месец, което дава отговор на успеваемостта на към трима чиновници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР