Изключително знаково е посещението на министърът на отбраната на САЩ

...
Изключително знаково е посещението на министърът на отбраната на САЩ
Коментари Харесай

Военният министър: Това, което се случва в Украйна, е изключително неприятно и то в 21 век

„ Изключително знаково е визитата на министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в България “, декларира пред БНР министърът на защитата Драгомир Заков. По думите му тази аудиенция демонстрира мощния ангажимент на Съединени американски щати към сигурността в НАТО - като цяло.

„ Не тъй като България е слабото звено в Алианса, тъкмо противоположното - България се стреми да способства с каквото може и това се прави оценка от нашите съдружници “, разяснява той и  заяви, че построяването на Бойна група е на много напреднал стадий.

„ В момента се чакат офертите на съдружниците за попълване на този дефицит, който има в състава ѝ като качества. В околните дни ще уведомим обществено “, съобщи военният министър.

Драгомир Заков уточни, че страната ни реализира еър полисинг с изтребителите МиГ-29, които има.

„ Ресурсът е дребен и непълен, тъй че ще разчитаме на нашите съдружници. Търсим варианти България да продължи да извършва задачата по еър полисинг. Ние не охраняваме единствено българското небе, ние охраняваме и пространството на НАТО. Ако се постанова, ще го вършим и с наши съдружници “.

Министър Заков акцентира, че дипломацията постоянно има късмет:

„ Това, което се случва в Украйна, е извънредно неприятно и то в 21 век. Всички старания са ориентирани към дипломатически пробив “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР