Изключително вълнуващо приключи Пети международен турнир по адаптирано плуване, който

...
Изключително вълнуващо приключи Пети международен турнир по адаптирано плуване, който
Коментари Харесай

24 медала и две купи за децата на Фондация „Александър Русев“

Изключително вълнуващо завърши Пети интернационален шампионат по приспособено плуване, който се организира на Басейн „ Спартак “ в град София на 14 май.

Това е единадестият шампионат по приспособено плуване, проведен от Фондация " Воден път " и с помощта на ръководителя на Общински съвет – София Георги Георгиев, както и с поддръжката на Петър Стойчев.

10 деца от Фондация „ Александър Русев “ взеха присъединяване и покориха плуването свободен жанр и тил, грабвайки 2 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала. Към сбирката си децата на Илиян Русев – Скури прибавят следващите 2 купи, завоювани при щафетите на 25 и 50 метра свободен жанр и смесено плуване.

За морална и прочувствена поддръжка по време на надпреварата беше и Елена Петрова, която с изключение на позната с функциите си в киното, малкия екран и театъра, е и дипломат на УНИЦЕФ България. Нейното особено отношение на деца от аутистичния набор я докара в Русе, където дружно с Илиян Русев – Скури към този момент работят по взаимна самодейност, посредством която да се съберат средства за построяването на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални усложнения.

Децата на Фондация „ Александър Русев “Фондация " Александър Русев " демонстрираха през последните 9 години, че със мощ на духа, неизменност и доста труд, няма невъзможни неща. Илиян Русев Скури не стопира да се бори за фантазията в Русе да бъде основано място, на което всички нуждаещи се да могат да получат съответна профилирана грижа.

Неоспорима е и потребността за басейн с подобаваща за надпревари и шампионати дължина на коридорите, такива, каквото нашите деца виждат само в другите градове в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР