Изключително успешно, с общо 7 осиновени кученца, започна кампанията Не

...
Изключително успешно, с общо 7 осиновени кученца, започна кампанията Не
Коментари Харесай

Успешно начало за кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград

Изключително сполучливо, с общо 7 осиновени кученца, стартира акцията „ Не купувай, осинови “ в Благоевград. Инициативата мина при изключителнен интерес от страна на поданици и посетители на града. Пространството, сред Младежки дом и Регионален исторически музей, се извърши с обич от и към бездомните четириноги, които търсят своите положителни стопани.
 1  2  3  5  7  8  10  11  12  13  14
Кампанията е под егидата  на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов и съдействието на  НПО организации. Само за един час две кученца откриха своите стопани. Тара, която новият й притежател кръсти Линда, към този момент ще живее в Дупница, а пък Ивана не се отдели от новия си другар, за кого към момента мисли уместно име. „ Пет от кученцата бяха осиновени преди самото ревю, като две от тях приготвяме за  чужбина “, изясни Милена Миленкова, шеф на Неправителствени организации за престояване на потърпевши животни „ Оскар и Лора “.

Периодично четириногите ще бъдат събирани в ревю, по време на което всеки искащ ще може да прегледа и да избере своя предстоящ домакински любим. Кучетата ще бъдат подготвяни авансово за ревютата, като животните ще бъдат изкъпани и обезпаразитени. Идеята е в следствие да бъдат изведени и кучетата от Приюта в с. Мощанец.  Голяма част от бездомните животни са били домашни любимци, след това изгубени, някои изхвърлени на улицата или изоставени в приюта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР