Изключително сериозна е ситуацията в Шумен. Това каза пред журналисти

...
Изключително сериозна е ситуацията в Шумен. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Костадин Ангелов с важен призив към всички българи

 Изключително сериозна е обстановката в Шумен. Това сподели пред публицисти в Шумен министърът на опазването на здравето проф. доктор, предаде  " Фокус “.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари. " Това, което ни тормози доста, е това, че една огромна част от хората не престават да не имат вяра за съществуването на подобен проблем, да не имат вяра, че има такава зараза и да не престават да вървят на всеобщи събирания, макар че на територията на Област Шумен те са неразрешени със заповед. Има към момента места, на които не могат да бъдат следени, защото са частни събирания и вследствие на тях пациентите стават от ден на ден и повече “, добави той.

Министърът изясни, че друго притеснително е това, че хората всеобщо пият антибиотици и се самолекуват, без да имат потребност от това.

" В един прелестен миг, когато този пациент стигне до леченото заведения няма с какъв различен антибиотик да бъде лекуван, защото потенциалът към този момент е привършен от приложимост на лекарства в доболничната помощ, които не са изписани от доктор, а е почнал самолечение без да пита. Хора, спрете да употребявате антибиотици или други препарати като лекуване. Те няма да ви оказват помощ. Резултатите за българското общество след години ще бъдат съществени и ще има тежки последствия ",

l “, изясни Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР