Изключително сериозна е ситуацията в Близкия изток. Към момента МВнР

...
Изключително сериозна е ситуацията в Близкия изток. Към момента МВнР
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Готови сме да реагираме бързо, ако се наложи евакуация на българи от Израел

Изключително сериозна е обстановката в Близкия изток. Към момента Министерство на външните работи разполага с цялостната информация, която да даде при потребност за евакуация на български жители от Израел. В случай, че има такива българи, би трябвало да се подходи доста съществено отговорно за развой по евакуация. Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия транспортният министър Георги Гвоздейков.

Той препотвърди, че няма информация за български жител или гражданка като пленник в Ивицата Газа.

" Министерство на външните работи работи с съгласуваност с посолството ни в Израел. Като цяло те ръководят цялата задача по евакуация. Ние спомагаме за транспортната интервенция, тъй че когато получим знак или сигнал, че безусловно би трябвало да се провежда полет до Израел, ние вършим всичко допустимо това да се случи по най-бързия метод ", изясни Георги Гвоздейков, министър на превоза и известията.

Той посочи, че все още няма плануван полет до Израел на български авиопревозвач. Ситуацията се трансформира с всяка минута и сме подготвени да реагираме, когато е належащо.

Във връзка с прибирането на моряците от кораба " Рожен ", министър Гвоздейков сподели, че той плава под малтийски байрак и е благосъстоятелност на БМФ, които са в непрекъсната съгласуваност с Министерство на външните работи.

" Хубавото е, че корабът се намира в зона, която не е избрана като военна от Организация на обединените нации. В рейд има към 20 кораба, които чакат за пристанище. Към момента обстановката там не е комплицирана. Очаква се четиримата моряци да бъдат евакуирани, само че има още веднъж отсрочен полет на " България еър ". Така, че при опция и обезпечаване на полет, те ще бъдат върнати назад. Те чакат постоянен полет, не е имало искане за осъществяване на ексклузивен полет особено за тях ", разясни министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР