Изключителна идея за предястие за специални гости - солена тортичка

...
Изключителна идея за предястие за специални гости - солена тортичка
Коментари Харесай

Малка солена торта

Изключителна концепция за предястие за специфични посетители - солена тортичка с пушена сьомга

Необходими Продукти

● оризови крекери - 3 бр. кръгли (от кафяв ориз)
● майонеза - 1 ч.ч.
● риба звук - 80 г (от консерва в личен сос)
● пушена сьомга - 30 г
● червен хайвер - 2 с.л.
● каперси - 2 с.л. мариновани
● мента - стръкчета свежи листа

Начин на подготвяне

Намажете всеки оризов крекер с майонеза, като сред тях разпределите плънката от рибата звук в личен сос. Ако рибата е на по-едри части, авансово я намачкайте с вилица.

Трябват ви за една дребна солена тортичка три крекера с слой риба звук сред всеки от тях. Отгоре на тортата също сложете по-тънък слой риба звук.

С останалата майонеза намажете тортата от горната страна и от всички страни, като употребявате шпатула или лъжица, с цел да я загладите.

Приберете я в ледник да престои няколко часа или цяла нощ. По този метод блатовете от оризови крекери ще се напоят от рибата звук и ще се овкусят.

Точно преди поднасяне на тортичката я декорирайте, като я украсите с червен хайвер, розичка от завита пушената сьомга, пресни листенца мента и каперси. Оставете въображението ви да ви води и развихрете фантазията си.

Посочените артикули са за една дребна солена торта, само че тя умерено може да се показа от двама души (отлично предложение за една сантиментална вечеря на свещи с бяло вино, шампанско или водка).

Добър вкус и наздраве от мен!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР