Изключителен случай се случи в американската политика - десетки конгресмени

...
Изключителен случай се случи в американската политика - десетки конгресмени
Коментари Харесай

Как в САЩ усмириха бунта на проруските политици?

Изключителен случай се случи в американската политика - десетки конгресмени написаха писмо до президента Байдън, а повода за това беше съветската спецоперация в Украйна. Но краят на тази история се оказа още по-изключителен: конгресмените изтеглиха това писмо назад. Какво стана?

В Русия е признато да се приказва за „ Запада “ като за наш зложелател – макар че Западът не е обединен. Мнозина назовават Съединени американски щати наш съперник – макар че е ясно, че даже и там има вътрешно разделяне сред условните демократи и републиканци. Но днешните събития ясно демонстрираха, че даже за Демократическата партия на Съединени американски щати към този момент не може да се приказва като за някакъв интегрален механизъм. И всичко, както нормално, поради Русия и Украйна.

И по този начин, на 25 октомври „ Вашингтон Пост “ приказва за писмо от 30 конгресмени от Демократическата партия (т.е. почти седма от всички демократи, заседаващи в Камарата на представителите на САЩ) до президента на Съединени американски щати Байдън. В писмото се приказва за нуждата от смяна на метода на Америка към събитията в Украйна. Конгресмените приканиха Джо Байдън да съчетае военната помощ за Украйна с „ самодеен дипломатически напън и да удвои напъните за намиране на реалистични условия за преустановяване на огъня “.

А " реалистично " - това е точно отчитане на изискванията, сложени от Москва. Тоест без никакви „ връщания към границите от 1991 година “, за които приказва Киев. И даже не връщане към границите от февруари 2022 година (за което Киев приказва, преди да заеме изцяло радикална позиция).

В същото време демократите, дадоха да се разбере, че не са срещу присъединяване на Съединените щати в процеса като такива. „ Ние, като демократи, сме обединени в нашия категоричен ангажимент да подкрепим Украйна в нейната битка за нейната народна власт и независимост в лицето на противозаконна и възмутителна съветска инвазия “, сподели водачът на тридесетте Прамила Джайпал.

Ставаше дума за това, че неналичието на дипломатически развой води до директен руско-американски конфликт. „ Като се има поради опустошението, което тази война аргументи на Украйна и света, и риска от пагубна ескалация, ние имаме вяра, че е в полза на Украйна, Съединени американски щати и света да се избегне нескончаем спор “, се споделя в писмото.

Москва реагира на документа със въздържан оптимизъм - съветските политици не отхвърлят нуждата от директни руско-американски договаряния за Украйна.

„ В съзнанието на американските законодатели очевидно се оформя разбирането за очевидния факт, че удължаването на спора в Украйна не е обвързвано с позицията на Киев. Това е обвързвано с позицията на Вашингтон “, сподели сенатор Константин Косачов.

Що се отнася до Белия дом, тук всичко беше по-сложно - явно администрацията смяташе позицията на 30 конгресмена за съвсем предателска. В края на краищата, както следва от текста на писмото, конгресмените се нареждат като „ законодатели, виновни за изразходването на десетки милиарди долари на американските данъкоплатци за военна помощ в спора “ (по-точно, 54 милиарда $ - толкоз са отпуснати до момента). А милиони данъкоплатци са извънредно недоволни от увеличението на разноските за Украйна на фона на актуалните стопански проблеми в Съединени американски щати. И тези милиони са недоволни в навечерието на най-важните междинни избори за Конгреса.

Според „ Вашингтон Пост “ писмото „ може да усили натиска върху президента Байдън, до момента в който той се бори да резервира вътрешната поддръжка за дейностите на Съединени американски щати в тази война, самият район навлиза в евентуално сложна зима и републиканците заплашват да прекратят помощта за Украйна, в случай че заемат Конгреса. " Ето за какво Белият дом реагира отрицателно на писмото.

Говорителят на американската администрация Джон Кърби на процедура отхвърли предлагането, заявявайки, че Съединени американски щати не имат намерение да договарят с Русия без присъединяване на Украйна. Така сложи пълен кръст върху тях. Припомнете си, че президентът на Украйна Зеленски законно забрани на себе си и на цялото украинско държавно управление да договаря с Владимир Путин - и това значи, че или Зеленски би трябвало обществено да анулира този закон (и по този метод да бъде атакуван от националистите) или нелегално да взе участие в договаряния, като по този метод обезсмисли така и така извънредно слабата религия, че ще извърши обещанията си.

Нещо повече, съгласно Кърби, зависи от Володимир Зеленски да дефинира по какъв начин наподобява „ триумфът “ на Украйна и по кое време да стартират договарянията. Ако първата теза може да се пояснява по разнообразни способи (включително като подготвеност на Съединени американски щати да откажат да се върнат към статуквото от февруари 2022 година – в случай че Зеленски счита, че „ триумфът “ е запазването на останалата част от Украйна под негов контрол), тогава даването на Украйна на подобаващия миг за започване на договаряния не може да се преглежда като нищо друго с изключение на като отвод на Америка да договаря.

Да, последователите на теорията „ Зеленски се управлява от Вашингтон “ ще кажат, че това е просто дипломатическият финт на Кърби. Че по заповед от Съединени американски щати Зеленски ще направи всичко по най-хубавия вероятен метод. Въпреки това последните събития (включително прословутия отвод от договаряния с Русия, изказване за ускорено участие в НАТО, разпечатано на лист хартия за броени минути и прочее) демонстрират, че Зеленски играе своята игра. И позицията му тук е по-близка до безкомпромисната линия на британците и поляците по украинския въпрос.

Към опровержението на Кърби се добави и възмущението на съпартийците. „ Това писмо е предложение на маслинова клонка за военнопрестъпник, който губи война “, сподели конгресменът демократ Джейк Окинклос.

И в този момент самите подписали се започнаха да се оправдават. Един от тях - Марк Покан - сподели, че документът е написан през юли и " нямам визия за какво е оповестен в този момент ", в " толкоз злощастно време ".

„ Подписах това писмо на 30 юни, само че доста неща се трансформираха от този момент. Не бих го подписала през днешния ден “, сподели различен член от групата, Сара Джейкъбс, без да прецизира какво тъкмо се е трансформирало. В резултат на това самото писмо беше оттеглено.

Вярно, отдръпването на писмото въобще не значи, че демократите са преодолели разцеплението - по-скоро, в противен случай, ще се опитат да изметат боклука назад под килима. Вместо действителни полемики и създаване на прагматичен метод по отношение на доставките на оръжие, размера на помощта и впрочем, Демократическата партия избира да води инерционна политика на „ помощ до цялостна победа на Украйна “.

Резултатът от тази политика може да бъде единствено задълбочаване на разцеплението - в последна сметка не всички демократи са подготвени да пожертват кариерата си на олтара на тази политика. Особено на фона на това по какъв начин републиканците се готвят да завладяват Конгреса и да стартират да ревизират тази политика във връзка с целесъобразността на изразходваните средства, както и съществуването на схеми за редуциране на украинската помощ.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР