Изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за Крим не

...
Изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за Крим не
Коментари Харесай

Кремъл неглижира Ердогановите думи за анексия на Крим: Турският президент е добре дошъл

Изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за Крим не разрушават вероятностите за сполучливото осъществяване на идното му посещаване в Русия. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред телевизия " Россия-1 ", съобщи ТАСС.

Не бих направил по този начин, че обстановката ненужно да бъде драматизирана. Все отново Турция е наш сътрудник, с който имаме доста развити връзки. Имаме обаче и различия. Позицията на Турция, позицията на Ердоган за Крим ни е добре известна и Анкара в никакъв случай не е крила тази позиция, сподели Песков.

По думите му " сходни изказвания са оставили леко неприятно чувство ".

Всичко това обаче по никакъв метод не унищожава вероятностите за провеждането на сполучливо, съдържателно и градивно работно посещаване на президента Ердоган в Русия, уточни представителят на Кремъл.

Ердоган съобщи тази седмица в Ню Йорк, че Турция счита за належащо запазването на териториалната целокупност на Украйна.

" Смятаме за значимо запазването на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, в това число на територията на Крим, анексирането на който не признаваме ", сподели турският президент.

Планира се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да посети на 29 септември град Сочи, където ще се срещне с съветския държавен глава Владимир Путин.

Песков съобщи през днешния ден още, че по време на визитата на турския водач в Русия се чака да бъде разисквана интензивността на терористите в сирийската провинция Идлиб.

За страдание в Идлиб продължава да има терористична интензивност. Това е недопустимо, това е рисково, това пречи на процеса за нормализация в Идлиб. Всичко това евентуално ще бъде разисквано от президентите на Турция и Русия, сподели Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР