Изказване на Гроздан Караджов от парламентарната трибуна:Уважаеми г-н председател,Уважаеми г-жи

...
Изказване на Гроздан Караджов от парламентарната трибуна:Уважаеми г-н председател,Уважаеми г-жи
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Коалицията ала-бала вони

Изказване на Гроздан Караджов от парламентарната естрада:

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми г-жи и г-да народни представители,

Пътят към политическия Ад е застлан с „ исторически “ взаимни отстъпки.

Направени от хора, които показват персоналното си оцеляване като национално избавление.

За тях прегазването на предизборните обещания е поредност. А влизането с врага в едно легло - върховен пилотаж в политиката.

Истината обаче е друга. Това, което през днешния ден ни оферират ГЕРБ-СДС и ПП/ДБ е коалиция на лъжата. И това елементарно може да се види, в случай че просто се сравнят речите на основните герои в този театър преди и след изборите. Няма потребност да ви пущам скришен запис, с цел да потвърдя това. Аз ще изтъквам обществено декларирани позиции.

В предизборната акция Кирил Петков повтаряше: „ Продължаваме промяната “ няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, до момента в който Бойко Борисов управлява тази партия. Твъдо сме решени да надигнем Бойко Борисов пред съда. Борисов управляваше България 12 години. Това са 12 години на безконтролност, корупция, схеми с пачки и кюлчета. ”

Но на 26 май пред Народно събрание на Политическа партия си призна: „ Бойко Борисов е наш маркетингов зложелател, не същински “.

А претендент министър председателят Николай Денков означи: „ Борисов се изпира през този вид, няма две отзиви. “

Но не са единствено те. И съдружните им сътрудници се кълняха: „ Нито ще създадем коалиция с Бойко Борисов, нито ще създадем коалиция с ГЕРБ без Бойко Борисов, нито ще приемем да изтикат на напред във времето някой с хубаво костюмче, докаран от интернационалната сцена, който да бъде употребен като сламен човек за Бойко Борисов и неговото оцеляване. “ Даже ми е неловко да кажа от кого е цитатът. Защото тъкмо това се случва сега.

И аз не знам към този момент по кое време сте откровени – когато призовавате Бойко Борисов самичък да си даде имунитета, или когато желаете да се направи комисия за имунитета му, която да се влачи, до момента в който се одобряват поправките в Конституцията. Знам обаче, че на това му се вика рекет! Както бяха рекет така наречен договаряния за кабинет, разиграли се пред очите ни - или ще стане каквото Политическа партия желае, или нищо! Поведение, което и ние от Има Такъв Народ изпитахме на гърба си! И поради което напуснахме предходния кабинет!

Явно цялата тая игра на гражданска война, всичките приказки за рестарт на страната, за битка с корупцията и за премахване на модела „ ГЕРБ “ са били единствено „ али-бали “.

Както е „ Али-бали ” и програмата, с която като смокиново листо би трябвало да прикрие това държавно управление на „ алъш-вериша “. Всичко това е опаковано в целофана на рационалния компромис, на приемането на бюджета, на евроатлантизма, на Еврозоната, на конституционна промяна и несъмнено на Плана за възобновяване и резистентност. Така най-малко не мирише, мислят си съдружните сътрудници. Уви, сътрудници, ВОНИ! Защото най-малко 200 души в тази зала, са ЗА Плана за възобновяване и резистентност! ЗА Еврозоната! ЗА правосъдна промяна! ЗА приемането на бюджет! Какво и от кого браните?!?

Целта очевидно е друга. Някои ще изпълнят фантазията си да бъдат министри. Други ще попълнят портфолиото и банковите си сметки. Трети ще запазят или поемат контрола върху основна власт, имитирайки промяна. Ще има безпринципна чистка в службите, в държавната администрация, в държавните предприятия! Законна или противозаконна, няма значение, както цинично означи Асен Василев. Важното е нашето Министерство на вътрешните работи да прави локалните избори! Че другояче нищо няма да вземем!

На това ли му викате Промяна? За мен то си е чиста замяна! Подмяна на едни правилни партийни фрагменти с други правилни партийни фрагменти! Които ще дават кръвна клетва да следват правата линия! Мафиотският модел на ръководство на страната доновете си мени, само че задачите - не! Все по този начин циничен си остава!

Затова самоуверено мога да предвиждам какво ръководство ни чака - изпъстрено с взаимно надхитряне и бойкот.

А Посланието към гласоподавателите е по Данте - Надежда всяка тука оставете!

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР