Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин и неговите

...
Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин и неговите
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Военната индустрия се разраства заради агресивността на Путин

" Изискванията към отбранителната промишленост нарастват с помощта на Путин и неговите нападателни дейности ", съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.
Той взе участие във форума „ Нарастващи потребности от поддръжка на отбранителната промишленост и благоприятни условия за нововъведения " София Тех Парк, открит от вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

„ Важно е да поздравим господин Тагарев и неговия екип “, съобщи тя.

„ Необходимо е бързо развиване и внедряване на нови артикули, както и огромно произвеждане. Това дава благоприятни условия за развиване на българската промишленост, тя към този момент има прелестни вероятности. " - акцентира Тагарев.

Министърът напомни, че всекидневно на фронта в Украйна се употребяват по няколко хиляди артилерийски снаряда.

Тези условия дават нови благоприятни условия за нововъведения в българската промишленост, развиване на нейната конкурентноспособност и консолидиране в евроатлантическата индустриална база.

Министърът разяснява и шпионския скандал в ГДБОП и арестувания чиновник.

„ Няма специфична инспекция за случая от през вчерашния ден, това е нормална интервенция на службите, надлежно със законите. Работят главно ДАНС, някои функционалности има и военна полиция. Трябва да се тормозим от враждебното въздействие в нашата страна, има сили, които влагат запаси в това. " - сподели той.

Тодор Тагарев обърна внимание на бюджета за защита, като означи, че той би трябвало да пораства, " след доста години занемаряване на защитата ".

" Тази година за пръв път от десетилетия бюджетът за защита надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт. Инвестиционната стратегия е над 1/3, което даже надвишава условията. Програмите за вложения от 2023-2032 година имат 18 милиарда лв. заложени и към този момент 9 са част от стратегиите за самолети, бойни машини, радари и кораби. " - съобщи министърът.

" Ако плануваните запаси се окажат незадоволителни, ще търсим и други благоприятни условия ", добави той.

Тагарев приключи като разяснява значимите аспекти от разискванията на форума и в частност многонационалните формати за закупуване на въоръжение.

На форума беше разисквано обширно присъединяване на България в многонационални формати. Редица компании показаха своите артикули в областта на защитата, измежду които Balkantel, MTG Dolphin, Kontrax, International Armoured Group (IAG), Miltech, Aerovision, Optix, Samel90 и други

" Едно е странатa сама закупува въоръжение, а друго няколко страни да се обединят, тъй като размерът става доста по-голям и цената по-малка. Така участваме в самодейността за Европейски небесен щит. " - уточни министър Тагарев.

Според него бъдещите покупко-продажби за закупуване на въоръжение ще бъдат изпълнявани както в такива формати, по този начин и посредством покупко-продажби от вида правителство-правителство. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР