Изходната позиция на 7-ия парламент е сходна на тази позиция,

...
Изходната позиция на 7-ия парламент е сходна на тази позиция,
Коментари Харесай

Павел Вълчев, Алфа Рисърч: Тепърва предстои хората да оценят работата на правителството

Изходната позиция на 7-ия парламент е сходна на тази позиция, в която бяха парламентите след 2009 година - стартира със сходни равнища на доверие, съобщи в " Денят стартира " социологът от " Алфа Рисърч " Павел Вълчев.

Има висок дял на неутралните оценки, което значи, че занапред следва хората да оценят работата на Народното събрание и това е добра опция за него.

" Що се отнася до оценките за държавното управление на Кирил Петков, отчитаме положителен баланс. Положителните оценки са повече от негативните - нещо, което не сме виждали от 2009 година ", разяснява социологът.

Коалиционните сътрудници и техните симпатизанти в друга степен разчитат на държавното управление, изясни още Вълчев.

" Няма основна смяна от изборите до момента в електоралната поддръжка за партиите, има леки придвижвания, които могат да се отчетат като трендове ", сподели той.

Подкрепата към президента е по-висока от симпатизантите на партиите, които вземат участие в ръководството - Политическа партия, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Симпатизантите на Демократична България показват по-малко поддръжка както към президента, по този начин и към държавното управление

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР