Изходът от политическата ситуация у нас минава не през кабинет

...
Изходът от политическата ситуация у нас минава не през кабинет
Коментари Харесай

ДПС: Изходът от политическата криза минава през коалиционно правителство, а не кабинет на малцинството

Изходът от политическата обстановка у нас минава не през кабинет на малцинството, а през съдружно държавно управление. Това стана ясно от думите на лудера на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след консултациите на Движение за права и свободи с президента. Той акцентира, че българският народ е умен, а последните 5 пъти е излъчвал една и съща конструкция на Народно събрание и не дава на никого да ръководи едно партийно или еднолично. „ Цената на едноличното и еднопартийно ръководство за 12 година я платихме и я плащаме към момента “, съобщи той. Според него шести ненужни следващи предварителни избори няма да трансформират нещата. Затова политиците би трябвало да осмисля понятието „ разговор “.

Движение за права и свободи не са обсъждали с президента третия мандат. “ Нека да призовем за разсъдък, отговорност и посредством разговор всички да тръгнем, да дадем своите старания да оформим отговорно болшинство “, съобщи Карадайъ. А на въпрос дали това може да се случи с третия мандат той сподели: „ Може да се случи и с първия “. Обаче бе безапелационен, че “ разговор няма, има единствено диалог “. И от ово настоя да се надскочи лич ото и партийното его в полза на обществото и решение проблемите на хората.

„ Според нас липсва разговорът на политическия терен. Това, което показват първите две политически сили, е едно съревнование по какъв начин някой от тях не е отговорен за следващите вероятно и предварителни избори, само че не поставят старания да се излезе от политическата мощ. Хем си беседват, хем се пробват да си трансферират, че другия е отговорен за следващите ненужни предварителни избори. Това, което следим последните 20 дни – те тикат страната към избори “, заяви Мустафа Карадайъ.

„ Дневният ред на обществото са инфлацията, високите цени, несигурните работни места, несъответстващите приходи. Кой се занимава с тези въпроси? Стигаме до там персонално или партийно его да се слага над публичния интерес “, възмути се водачът на Движение за права и свободи.

„ Беше един угрижен и прям диалог за бъдещето на страната “, заключи консултацията при президента Карадайъ.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР