Изграждането на широколентов интернет, достъпен от всяка точка на планетата

...
Изграждането на широколентов интернет, достъпен от всяка точка на планетата
Коментари Харесай

Какво означава проектът на Илън Мъск за глобален високоскоростен интернет?

Изграждането на широколентов интернет, наличен от всяка точка на планетата към този момент е една крачка по-близо. Компанията на милионера-визионер Илън Мъск изстреля сполучливо два спътника, които сложиха началото на плана му Стар Линк. Вижте диалога за това с бизнесмена Александър Ненов.

 Александър Ненов, бизнесмен: Този план има за цел да достави интернет тук-там, на които са изцяло недостъпни към този миг за елементарни интернет снабдители, тези, които прокарват интернет посредством кабели. Проектът на Мъск желае да пребори тези водни пространства, които ние свързваме с едни много съществени структури, които минават под водата, само че те са много рискови. Целта е високоскоростен интернет във всяка точка на света. Това, което се крие в концепцията на Мъск, най-вероятно, е да стигнем до връзка с Марс или с Луната. Идеята на Мъск е да направи услугите и доста по-евтини.
В студиото на " Денят стартира " Ненов изясни, че концепцията на плана не е единствено да бъдат изстреляни единствено два спътника, а 11 000 и този план ще продължава в идващите някъде към 5,6 години, до момента в който се направи тази голяма мрежа, а тя ще е на към два пръстена от земята. Той сподели още, че задачата не е просто да имаме по-бърз интернет, а да имаме нов вид услуги като да вземем за пример една от концепциите е правене на интервенция от хирург в Ню Йорк на пациент в Европа, когато сигурността на интернет е извънредно значима.
Александър Ненов: Този вид интернет ще ни даде напълно нов вид интернет услуги, каквито не сме предполагали. Интернет е нерешителен до толкоз, доколкото несигурни сме ние и метода, по който боравим с него.  Компанията на Илън Мъск започва план за световен високоскоростен интернет Компанията на Илън Мъск започва план за световен високоскоростен интернет
Изграждането на широколентов интернет, наличен от всяка точка на планетата, към този момент е една крачка по-близо. Компанията на милиардера - визионер Илън Мъс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР