Изграждането на пътища, енергийна и железопътна свързаност в рамките на

...
Изграждането на пътища, енергийна и железопътна свързаност в рамките на
Коментари Харесай

Албанският президент в Скопие: Работата по Коридор 8 трябва да продължи

" Изграждането на пътища, енергийна и железопътна съгласуваност в границите на Коридор 8 би трябвало да продължи, с цел да се усили обменът на хора, артикули и услуги. По този метод ще се обезпечи по-добра връзка сред страните и жителите, като причина за икономическия прогрес на района като цяло. "

Това съобщи албанският президент Байрам Бегай на среща с ръководителя на северномакедонския парламент Африм Гаши.

Бегай е в Скопие, в границите на Срещата на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

В посока на по-нататъшно задълбочаване на съдействието сред Северна Македония и Албания, както и сред всички страни от района, президентът на Албания акцентира, че инфраструктурните планове би трябвало да бъдат приоритет.

Гаши и Бегай обявиха, че Северна Македония и Албания поддържат отлични съседски връзки и откровено другарство, макар че " постоянно има място за още по-интензивна двустранна и районна връзка, както и в процеса на интеграция в Европейския съюз ".

" Нашите две страни постоянно са имали общи цели, към които вървим дружно ", сподели ръководителят на Народното събрание на РСМ, като напомни, че преди години Северна Македония е била изправена пред затруднение по пътя към НАТО, където обаче към този момент е пълновръстен член. В този подтекст Африм Гаши изрази вяра, че Скопие и Тирана ще продължат да напредват дружно по пътя към Европейски Съюз и че ще станат пълноправни членове в един с същи ден.

Президентът на Албания означи, че промените, подхванати от двете страни по отношение на европейската интеграция, са освен за осъществяване на критериите на Европейски Съюз, само че на първо място за развиването на страните и за реализиране на изгоди за жителите.

" Като носители на обществени функционалности би трябвало да се фокусираме върху сегашното и основаването на по-добро бъдеще, с цел да оставим развъртян и проспериращ район на новите генерации ", акцентира Бегай. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР