Изграждането на официални израелско-саудитски отношения като част от нововъзникваща тристранна

...
Изграждането на официални израелско-саудитски отношения като част от нововъзникваща тристранна
Коментари Харесай

САЩ: Израелско-саудитската нормализация се нуждае от тишина в Газа

Изграждането на публични израелско-саудитски връзки като част от нововъзникваща тристранна договорка, включваща Вашингтон, би изисквало усмиряване на войната в Газа и разискване на вероятностите за палестинско ръководство , каза във вторник американският делегат в Йерусалим, представен от " Ройтерс ". 

" Мисля, че ще би трябвало да има прочут интервал на тишина в Газа и ще би трябвало да има диалог за това по какъв начин ще се справите с въпроса за бъдещето на палестинското ръководство ", сподели дипломат Джак Лю.

Съединените щати в понеделник описаха като " покрай финала " двустранния пакт за защита със Саудитска Арабия . След като бъде приключен, това ще бъде част от необятна договорка, показана на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, с цел да реши дали да направи отстъпки, с цел да обезпечи нормализиране на връзките с Рияд.
 Саудитска Арабия сложи две условия на Израел
Саудитска Арабия сложи две условия на Израел

Целта е нормализиране на двустранните връзки

Но след седем месеца война с бойците на Хамас в линията Газа, които Израел се закле да изкорени, и Нетаняху казва, че е безмислено да се разисква палестинското ръководство на този стадий.

" Разбира се, че желаеме да разтеглим кръга на мира. Не сме се срамували от това " , сподели представителят на израелското държавно управление Тал Хайнрих. " (Но) всяка мирна самодейност, която заплашва сигурността на Израел, не е нещо, което виждаме като същински мир.

Обръщайки се настрана към събитието, израелският президент Исак Херцог , чиято роля е значително церемониална, твърди, че двустранните връзки със Саудитска Арабия биха били спънка за подкрепяния от Иран " Хамас ", който разпали войната с трансгранична офанзива на

" Много се надявам, че тази опция се обмисля съществено, защото империята на злото се опита на 7 октомври да унищожи шанса за нормализиране ", сподели Херцог.
 Израел нахлу в Джабалия и бомбардира Рафах, където починаха петима
Израел нахлу в Джабалия и бомбардира Рафах, където починаха петима

Израел сподели, че се е върнал в лагера, с цел да попречи на групировката да възвърне военните си интервенции там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР