Изграждането на компостиращата инсталация за преработка на биоразградими отпадъци в

...
Изграждането на компостиращата инсталация за преработка на биоразградими отпадъци в
Коментари Харесай

Компостираща инсталация ще заработи в Лом до края на годината

Изграждането на компостиращата апаратура за преправка на биоразградими боклуци в Лом се реализира по график и до края на годината се чака тя да проработи, като потенциалът й ще е над 3000 тона годишно.

Новата апаратура се намира в местността " Под шосето " край квартал " Момин брод ". Тя се простира на повърхност от 16 467 квадратни метра.

Площадката и клетките за преправка на биоразградимите отпадаци, както и нужните пространства, към този момент са построени. В момента се довършват бетоновите настилки и оградата. Очаква се доставката на преработващата техника и контейнери, прецизираха от общината в Лом.

С стартирането в употреба на компостирищата апаратура ще бъде въведена нова система за разделно събиране и превозване на събраните биоразградами боклуци до оборудването, където те ще се преработват в компост. Така количеството на изхвърляните биоразградими боклуци ще се понижи.

Общата стойност на плана е 3 213 756 лв. , от които безвъзмездната финансова помощ от Европейски Съюз е 2 410 619 лв., а съфинансирането от община Лом е 803 137 лв., прецизираха от локалната администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР