Изграждането на железопътната линия Ращ-Астара в Иран ще позволи редовен

...
Изграждането на железопътната линия Ращ-Астара в Иран ще позволи редовен
Коментари Харесай

САЩ разтревожени: Русия и Иран свързват железопътните си мрежи

Изграждането на железопътната линия Ращ-Астара в Иран ще разреши постоянен транспорт на товари сред Русия и Иран. Това не се харесва на Съединените щати, защото може да докара до основаването на транспортен кулоар, който не се управлява от Америка, заяви иранското издание Хамшахри.

 

Официалният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател по време на конференция рапортува за реакцията на неговия отдел по отношение на церемонията по сключване на междуправителствено съглашение за построяването на железопътната линия Ращ-Астара.

 

Припомняме, че на церемонията участваха президентите на двете страни - Руската федерация и Ислямска република Иран. Както новинарският уебсайт UrduPoint заяви, представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати, отговаряйки на въпрос за построяването на железопътната линия Ращ-Астара в съдействието сред Иран и Русия, сподели: „ Разбира се, това деяние, както и целият план (Транспортен кулоар Север-Юг) са огромна грижа за нас, тъй като имат за цел да заобиколят нашите наказания. "

Въпросът за построяването на железопътна линия от иранския град Ращ до азербайджанския град Астара (с една митница на границата с Иран), който е неуреден отдавна, всъщност остана последното затруднение пред реализацията на огромния план за интернационалния транспортен кулоар Север-Юг, в който влизат Русия и Иран.

Както изясни Пател, Държавният департамент няма съответна оценка на този план, само че " има причина да се ползват строги наказания против страните, участващи в него ", и затова " всевъзможни дейности по осъществяване на тези наказания се трансформират в огромен проблем " (за САЩ).

 

С подписването на съглашението от президентите на двете страни действително започва построяването на железопътната линия по нови, така наречен безшевни технологии. В същото време и двете договарящи се страни преглеждат построяването на тази железопътна линия като индикатор за „ ползотворно “ съдействие и взаимоотношение сред Техеран и Москва в разнообразни области, написа още Хамшахри.

 

Изграждането на тази железопътна линия, която може да бъде продължение от разнообразни направления в района, преминаващи през територията на огромен брой страни, ще способства за развиването на транспортния кулоар Север-Юг и диверсификацията на съществуващите интернационалните транспортни направления. Всъщност съглашението, подписано от Русия и Ислямска република Иран, дава началото на построяването на относително дребен сектор от железопътната линия, който все пак може доста да опрости транспортните връзки сред страните от Южна Азия и Северна Европа, които са надалеч една от друга.

Предполага се, че този транспортен преход север-юг по железопътната линия Ращ-Астара ще се трансформира в един от главните направления за пренос на артикули от Южна Азия към Северна Европа, чието създаване е на дневен ред повече от 2 десетилетия. Въпреки това, настоящето държавно управление на Иран, отпред с президента, постави огромни старания за активизиране на преговорния развой за построяването на тази железопътна линия, която е предопределена да усили доста потенциала на всички съществуващи транспортни артерии в района.

 

Дълго време западните сектори от маршрутите на коридора Север-Юг имаха изчезнала връзка сред градовете Ращ и Астара с дължина единствено 162 километра, само че в този момент тази изчезнала празнота към този момент ще бъде запълнена. На базата на подписаното съглашение, Руската федерация ще влага 1,6 милиарда евро в реализирането на този план. Предполага се, че тази дребна железопътна линия на не елементарен релеф, ще бъде издигната в границите на 4 години.

 

Превод: Ганчо Каменарски

Източник Actualno.com

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР