Изграждането на екоселище породи ново напрежение на плажа Алепу, съобщава

...
Изграждането на екоселище породи ново напрежение на плажа Алепу, съобщава
Коментари Харесай

Строеж на екокъмпинг породи ново напрежение край Алепу

Изграждането на екоселище породи ново напрежение на плажа Алепу , оповестява bTV.

Последвахa публично неодобрение, инспекции от екоинспекцията и налагане на санкции. Подалите недоволство обясниха, че са били спрени да минават през парцела и не са могли да стигнат до плажа поради сложена ограда.

Представителят на вложителя Димитър Димитров увери, че оградата е законосъобразна, а къмпингът ще е екологичен и в него няма нищо нелегално.

Справка в Търговския указател демонстрира, че вложителят придобива земята като апортна вноска от " Алепу Вилидж " АД. Димитров обаче отхвърли компанията, която го построява, да има нещо общо с

Съгласно плановото предложение токът и водата би трябвало да бъда взети от парцела на Алепу, само че минават през общинска улица и две предпазени зони. По тази причина екоинспекцията стопира градежа. От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас са открили, че построяването на екокъмпинга би трябвало да спре.
 От ДНСК изчакват УАСГ да каже по какъв начин да съборят противозаконния градеж на Алепу
От ДНСК изчакват УАСГ да каже по какъв начин да съборят противозаконния градеж на Алепу

Ще осведомят вложителя за всички последващи дейности

Директорът на бургаската екоинспекция инж. Зинка Стойкова изясни, че регионът, в който се намира парцелът, не попада в предпазена територия, само че попада в две предпазени зони по директивата за местообитанията и за птиците. Поради тази причина се постанова осъществяване на оценка за съгласуемост.

" Тоест господинът е получил писмо на 2 юли с автограф от РИОСВ-Бургас какво би трябвало да извърши, само че стартира построяването без наше единодушие ", акцентира тя.

" Можете да подадете заявление с документи, окомплектована по реда на член 6 алинея 2 от Закон за устройство на територията, за издаване позволение за слагане на преместваеми обекти. На вас това звучи ли ви, като че сме издали позволение за каквото и да било? Не, нали ", разяснява кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Има над 20 сходни урегулирани поземлени парцели с право на градеж в региона на предпазените зони, гласувани в годините на обратно в Общинския съвет на Созопол. Тепърва притежателите им ще проявят искания.
 Възстановяват грозната рана на Алепу
Възстановяват грозната рана на Алепу

Склонът на Алепу ще бъде възобновен по екологосъобразен начин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР