Изграждането на дълго чаканото съоръжение стана възможно след като община

...
Изграждането на дълго чаканото съоръжение стана възможно след като община
Коментари Харесай

Нов физкултурен салон ще бъде изграден в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

Изграждането на дълго чаканото оборудване стана допустимо откакто община Перник сполучливо отбрани план по Годишната стратегия за поддържане, ремонт, реорганизация, изцяло възобновяване или основаване на нови спортни обекти и/или спортни уреди в държавните и общинските учебни заведения на Министерство на образованието и науката на стойност 1 141 703 лева

Училището, в което се образоват 747 възпитаници, проведени в 32 паралелки от І до XІІ клас и пет групи за целодневна организация в начален стадий на главно обучение и от построяването си през 1924 година не разполага с физкултурен салон. За потребностите на образованието по физическо образование и спорт, все още се употребяват пригодени две класни стаи.

Изграждането на физкултурен салон, ще разреши часовете по физическо образование и спорт и спортни действия да се организират в естествени и отговарящи на условията условия за учениците, учителите и треньорите. Двете класни стаи, които сега се употребяват за салон, ще бъдат освободени и употребявани от учениците по предопределение, като кабинети по професионално образование или стаи за занимания по ползи. Ще се основат условия за използване на усвоеното в спортно-състезателните игри, обогатяване базисните познания за разнообразни типове спорт и опция за комплексното развиване на ученика и двигателните му качества.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР