Изградихме 80% от метрото, за новия кмет на София остават

...
Изградихме 80% от метрото, за новия кмет на София остават
Коментари Харесай

Фандъкова: Изградихме 80% от метрото, за новия кмет на София остават финалните 20%

Изградихме 80% от метрото, за новия кмет на София остават финалните 20%. Това разгласи в ефира на „ Събуди се ” кметицата на София Йорданка Фандъкова по Нова тв.

„ Ще има още една метростанция в „ Обеля ”. За нея също всичко сме обезпечили. Надявам се да започва и секторът през „ Слатина ”. Това са 6 км. Тоест, оставям 10 км в строителство и няколко сектора с готови трасета. Това са задания, това е работа “, добави тя.

Кметицата на столицата посочи, че в действителност се гордее с развиването на метрото.

Не познавам господин Терзиев (б.р. Васил Терзиев, претендент за кмет на София на ПП-ДБ и „ Спаси София “). Притеснява ме сглобката, която застана от леви, популисти и хора, които не познават ляво и дясно. Вярвам, че софиянци са интелигенти и свободни хора. Те не извършват задания и решения на централи, а мислят и преценят. Винаги съумяват да запазят полезностите на града, добави Фандъкова.

Ще поддържа претендент за кмет, който познава софийските тематики и работата на общината, тъй като София няма време. Кандидатът за кмет би трябвало да е живял с проблемите на града, уточни Фандъкова.

„ ГЕРБ ще разгласи своята кандидатура за кмет през септември. Имаме доста разновидности. Хора с престиж. Георги Георгиев е най-хубавият ръководител, който е имал Столичният общински съвет. Неговата работа надалеч надвишава уговорките на ръководител “, сподели кметът на София.

„ Моята огромна болежка са жълтите павета. Те са знакови за София. Знаете, че беше безобразно подредено и се разреди по възмутителен метод настилката. Поканих едни от най-хубавите специалисти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата. Разпоредила съм всекидневен, непрестанен надзор на място. И в случай че и този път една от най-големите строителни компании в България си разреши да не се оправи с тази задача, не просто няма да й бъде платено и ще бъде глобена, само че това за мен ще значи, че компанията може би има други цели ”, разяснява още тя.

„ Последният мандат за всички кметове е невиждан. 3 месеца откакто започнахме работа, пристигна коронавирус рецесията. Тя ни принуди да трансформираме проектите и бюджетите. Изправи ни пред доста съществени провокации. След това стартира инфлацията. През цялото това време локалната власт остана единствената постоянна. Развитието на София не е спряло. И сега работим по към 20 структуроопределящи плана. Такива са пробивите на бул. „ Филип Кутев ” и „ Тодор Каблешков ”. Всъщност приказваме за напълно нов, голям, прелестен шестлентов път с велоалея, с необятни тротоари. Всичко това дава опция за връзка с други трасета ”, разясни още Фандъкова. И добави, че оставя на идващия кмет съществени задания.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР