Изградиха наземни съоръжения за намаляване на скоростта на превозните средства

...
Изградиха наземни съоръжения за намаляване на скоростта на превозните средства
Коментари Харесай

Изградиха легнали полицаи на входа на парка до игрищата в Аспарухово

Изградиха наземни уреди за понижаване на скоростта на транспортните средства вид „ Легнал служител на реда " на бул. Първи май ", на входа на парка към игрищата на Оперативна програма " Спорт " в регион " Аспарухово ", видя кореспондент на ДНЕС+.

В момента текат довършителни работи по тях, а водачите, още не знаещи за измененията, мъчно овладяват колите си, разясняват чиновници от компанията, поставяща " легналите служители на реда ".

" Обещах на жителите още преди една година, решението бе взето на съвещание на Комисията по сигурност на придвижването към община Варна. Отпуснати бяха средства и към този момент са инсталирани за по-голяма сигурност на всички, посещаващи парка и живущите в региона ", разяснява за ДНЕС+ кметът на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов.

Кръстовището е проблем от години, сега има пешеходна светещи пътеки, само че за жалост те не стопират набезите и гонките на пистовите мотори нощем и тормозеха жителите наоколо до парка.

Очакваше се да изтече срокът на плана, защото бул. " Първи май " бе част от план по Оперативна програма " Региони в напредък ", с цел да се създадат нужните и желани от жителите промени.

Движението по това трасе към този момент е контролирано, има и сложена пътна сигнализация, както и ограничаване на скоростта от 30 км/ч.

ДНЕС+ напомня, че преди няколко седмици бе проведена подписка, с която доста живущи в региона на парка бяха подведени, след което тя се оказа инструмент на политическа партия. Същата провежда митинг, на който пристигнаха със флагове членове на политическата групировка, в резултат на което жителите напуснаха демонстративно митинга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР