Изградена е национална инфраструктура и въведен в експлоатация у нас

...
Изградена е национална инфраструктура и въведен в експлоатация у нас
Коментари Харесай

Готова е системата за морско наблюдение у нас, в помощ за сигурността и обмена на данни с ЕС

Изградена е национална инфраструктура и въведен в употреба у нас графичен потребителски интерфейс за интегрирано морско наблюдаване, което дава опция за трансграничен и трансекторен обмен на информация с Европейския съюз по модела за данни CISE (Common Information Sharing Environment).

Платформата на националния CISE възел е основана по плана " Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдаване (ИнБулМарС/InBulMarS), основано на обща среда за продан на информация (Common Information Sharing Environment - CISE) за наблюдаване на морската територия на Европейски Съюз - с акроним ИнБулМарС 2 ".

Изпълнителната организация " Морска администрация " показа резултатите от осъществяването на плана ИнБулМарС 2 във във Варна. Те способстват за постигането на по-висока морска информираност, оповестиха от Министерството на превоза и известията. Целта е обезпечаване на по-сигурни, по-безопасни и по-чисти морета, въз основа на което да усъвършенства качеството на живот и устойчивото развиване в крайбрежните територии на Европа.

Инициативата е осъществена в сходство с целите на Европейския съюз за поощряване на осъществяването на Интегрираната морска политика и за реализиране на морска ситуационна информираност посредством осъществяване на Обща среда за продан на информация за морето - CISE.

Проектът се извършва по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за морско дело и риболовство.

Бенефициент и водещ сътрудник по плана е " Морска администрация ", с сътрудници Военноморските сили (ВМС), Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА), Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДНП), Агенция " Митници " и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), която взе участие като наблюдаващ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР