Изготвянето на споразумение за разсрочено плащане става след оценка на

...
Изготвянето на споразумение за разсрочено плащане става след оценка на
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро предоставя възможност за индивидуални планове за разсрочено плащане на сметките за ток

Изготвянето на съглашение за разсрочено заплащане става след оценка на спецификата на ползване на клиента и опциите му за погашение на насъбраните отговорности по координиран сред двете страни график

За клиентите, изпитващи краткотрайни усложнения при възнаграждение на дължимите суми в период, ЧЕЗ Електро дава опция за правене на самостоятелни проекти за разсрочено заплащане на сметките за ток. След оценка на спецификата на ползване на клиента и опциите му за погашение на насъбраните отговорности по координиран сред двете страни график, се изготвя съглашение за разсрочено заплащане, което се подписва от клиента и сдружението. Клиентът поема ангажимент да заплаща настоящите си сметки, като по едно и също време с това заплаща на вноски насъбраните остарели отговорности. При съществуване на подписано съглашение за разсрочено заплащане, за интервала на съглашението не се ползва като последна мярка спиране на електрозахранването на клиента.
Заявления за разсрочено заплащане се одобряват в центровете за обслужване на клиенти, които в обстановката на изключително състояние, работят с консуматори всеки ден от понеделник до петък от 09:00 ч. до 15:00 ч. Помещенията се дезинфекцират, като обслужването е проведено при съблюдаване на рекомендациите на Министерство на здравеопазването за разстояние сред чиновник и клиент, както и сред чиновниците на сдружението.
Заявление за разсрочване може да се съобщи и на имейл [email protected], както и на осведомителната линия 0700 10 010, като в тези случаи, при реализиране на съглашение за интервал и размер на вноските за погашение на остарели отговорности, клиентът би трябвало да посети еднократно център за клиенти на ЧЕЗ Електро, с цел да подпише споразумителния протокол за разсрочване на заплащанията.
Срокът за възнаграждение на сметките за електрическа енергия на битовите консуматори на ЧЕЗ Електро продължава да бъде два пъти по-дълъг от нормативно избраните в Общите условия 10 дни. Битовите клиенти могат да заплащат дължимата сума за употребявана електрическа енергия в границите на 20 дни след издаване на фактурата за ползване от ЧЕЗ Електро. Във всяка фактура за употребявана електрическа енергия, издавана от „ ЧЕЗ Електро България " АД се съдържа информация за периодите за заплащане на дължимите суми. При закъснение на заплащането на дължими суми за употребявана електрическа енергия клиентите на сдружението се уведомяват по телефон, е-поща или писмо на книжен притежател. ЧЕЗ Електро осведоми и със sms клиенти, пропуснали общоприетия период за заплащане на сметката.
За облекчение на клиентите при заплащане на сметките за употребявана електрическа енергия, ЧЕЗ Електро България предлага и 9 метода за безкасово заплащане - по банков път посредством пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане, по интернет посредством интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или непосредствено през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard. На разположение на клиентите са 6 280 места за заплащане, в това число каси на сътрудниците ни „ Изипей ", „ Фастпей ", „ Български пощи ", Банка „ ДСК ", „ УниКредит Булбанк ". В тях се съблюдават разпоредените противоепидемични ограничения за ограничение опцията от заразяване с COVID-19. Подробна информация за всички способи за заплащане и линкове към съответните финансови организации може да се намерят на уеб страницата на ЧЕЗ Електро (www.cez.bg), секция „ За клиента ", подсекция „ Начини на заплащане ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР