Изготвянето на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП/ДБ би отнело

...
Изготвянето на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП/ДБ би отнело
Коментари Харесай

Юридически било невъзможно да има сега коалиционно споразумение, твърди Денков

Изготвянето на съдружно съглашение сред ГЕРБ и ПП/ДБ би лишило няколко месеца, като чисто юридически то е невероятно да бъде направено толкоз бързо, колкото упорстват от партията на Борисов. Това мнение изрази министър-председателят Николай Денков, който взе присъединяване в Софийския стопански конгрес.

" Едно съдружно съглашение се написа месеци наред, да напомним какъв брой месеца в Германия трябваха, с цел да се изготви тяхното съглашение ", сподели министър председателят.

И описа - когато му бил връчен втория мандат от президента си дал сметка, че в българската Конституция нямало планувано такова време. " Това изисква месеци работа, а ние имаме една седмица. Тук има различен проблем, чисто юридически. "

" Има доста дезинформацията по тематиката. Многократно споделих, че първо ние сменихме половината министри вследствие на полемики с тях. Ето, през вчерашния ден виждам фотоси на един от министрите - еми там единствено депутати от ГЕРБ към него. Нека сътрудниците от ГЕРБ малко пооберат изрече си за това, какво е държавното управление, тъй като това просто не е правилно. Не е правилно. Оттам нататък - процесът за назначение на заместник-министри е обикновено да продължава толкоз дълго, тъй като има развой на разискване. Няма по какъв начин да назнача министър, против който има повдигнати обвинявания, производства ", възмути се Денков, въпреки и неспоменавайки съответни имена.

Денков изрази вяра да се стигне до ротация на премиерите и увери - работил старателно за това. Но пък и уточни - надявал се когато Габриел стане министър председател да бъде търпелива като него в търсенето на консенсус.

Предстои да се организира и лидерска среща между ГЕРБ и ПП/ДБ, както упорстват от партията на Борисов, заяви още министър-председателят. " Тези дни ", колеблив бе обаче той на въпрос по кое време ще бъде тя. На диалозите ще участва и самият Денков.

Премиерът разяснява и изпращането на втория транш оръжия за Украйна, само че всъщност преповтори казваното в последните дни от военния министър Тодор Тагарев - помощта щяла да бъде сходна с първия изпратен пакет. " Всякакви упреци са меко казано измама от тези, изпратили първия пакет - т.е. служебното държавно управление. "

Денков разяснява и опасенията на ГЕРБ по отношение на плануваното прибиране на цялата облага от държавните сдружения, като според Делян Добрев можело да се стигне и до обезкървяване на енергетиката с иззимането на дивидента на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

" Дивидентът се пресмята след всички разноски, които вършат сдруженията, т.е. останалите пари. Това, което се появява при БЕХ е едно доста съществено разминаване от милиони сред доклада, който е показал БЕХ през февруари и този, който показва в този момент ", показа проблема министър председателят. И уточни - прави се инспекция, която ще приключи до няколко седмици, и тогава ще се взема решение по какъв начин да се работи по проблема. Това обаче ще стане преди приемането на постоянния бюджет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР