Изгоря емблематичната сграда на пл. Възраждане, а в кълбетата дим

...
Изгоря емблематичната сграда на пл. Възраждане, а в кълбетата дим
Коментари Харесай

Мутренски ботуши и неуки апаши превръщат София в паланка

Изгоря емблематичната постройка на пл. Възраждане, а в кълбетата пушек си отиде следващата част от историята на античния ни град, газен от безскрупулни мутренски ботуши. Сигурни сме, че и този път причинителят е безимотен клошар с желание да строи 12 етажен хотел на това място, обявиха от гражданската самодейност " Спаси София ". 

Повод за коментара е, пожар пламтя в емблематичната постройка на площад " Възраждане " и бул. Христо Ботев ", известна като бившето кино " Възраждане ".  Огънят пламна рано тази заран в зданието, което е монумент на културата, само че е необитаемо.

" Къса ни се сърцето, че София се обезличава всеки минал ден! Гневни сме, че софиянци допуснахме нагли и неуки апаши да ни ръководят толкоз години. Къде е Фандъкова, която толкоз години не направи нищо с цел да избави постройката? Според закона кметът персонално дава отговор за запазване на културното завещание! Къде са и основният проектант Здравков и подставеното за зам.-кмет по културата лице Боршош, които не принудиха притежателя да опази постройката? Бездействието им ни убеждава от ден на ден, че тези хора ненавиждат София. Само с цел да уреждат търгове, покупко-продажби, парцели и разрешителни за градеж на спонсорите им ли са там? ", пита гражданската самодейност. 

" София  е столица на България и в никакъв случай няма да могат да я трансфорат в паланка, колкото и да се пробват. Очакваме до края на деня Фандъкова и свитата ѝ да подхващат най-драстичните ограничения по отношение на притежателя и да подсигуряват, че постройката ще бъде изцяло възобновена. Иначе са безполезни и би трябвало да бъдат изхвърлени с шутове от Столичната община. След пакостите, които сътвориха, единствено оставка не е задоволителна ", се прибавя в позицията на " Спаси София ". 

Районната прокуратура в София стартира инспекция след пожара в емблематична постройка в центъра на София тази заран. От държавното обвиняване осведомят, че на място ще бъде осъществен оглед и други дейности по следствието.

Това не е първи случай в тази постройка - тя е горяла и през март 2017 г. С оглед на това ще бъдат тествани всички вероятни версии за случая, в това число и възможни умишлени дейности, довели до пораждане на пожара, написа в известие на прокуратурата. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР