Изгонването на руските дипломати е логично, когато няма уважение се

...
Изгонването на руските дипломати е логично, когато няма уважение се
Коментари Харесай

Драгомир Заков за руските дипломати: Има открито неуважение към България

" Изгонването на съветските дипломати е разумно, когато няма почитание се стига до сходни стъпки ", съобщи в " Денят стартира " министърът на защитата Драгомир Заков.

По думите му би трябвало да се търсят способи, по които съветската страна да продължи да бъде представлявана в България по метод, който зачита достолепието, териториалната целокупност и суверенитета на страната ни.

" За да се стигне до толкоз последна мярка, аргументите са сложни - допускам, че ДАНС има задоволително данни за активността на тези дипломати или механически чиновници на територията на България, има намерено пренебрежение към България. Руското управление, когато преглежда дали да закрие задачата или не, би трябвало да вземе решение дали това би трябвало да бъде ръководителят на съветската задача в България и да изпрати човек, който ще се отнася с почитание към българския народ. Основното решение е в Москва, по какъв начин да бъде представлявана Русия в България ", добави Драгомир Заков.

Според него би трябвало да бъде извършен разговор сред институциите по тематиката.

" Трябва да бъде призован Министерският съвет. На България ѝ е нужна непоклатимост. Предсрочни избори преди зимата с възможен нескончаем длъжностен кабинет до пролетта, без парламент, би било пагубно за България. Не е разговаряно с мен за поста министър председател ", означи военният министър.

Допълни, че следва увеличение на заплатите на военнослужещите от 1 юли по друга канара.

" Най-големият риск ще пристигна, в случай че войната се популяризира на юг от Одеса, тогава ще има висока заплаха за националната ни сигурност, може да се получи разширение на войната към Молдова ", посочи Драгомир Заков.

Той разясни, че военноморските сили през вчерашния ден са разкрили мина покрай българския бряг, край Камчия, която е била разпозната от търговски транспортен съд, обезвредена е и няма опасност за корабоплаването.

" Не мога да разясня президентската институция, не е редно министър на защитата да го прави, президентът е висш главнокомандващ, за министъра на защитата е значимо да работи градивно с тази институция, в противоположен случай това не е добре за армията ", сподели още Драгомир Заков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР