Изгоненият от Уорън Фийни се изповяда след завръщането в родината

...
Изгоненият от Уорън Фийни се изповяда след завръщането в родината
Коментари Харесай

Изгоненият треньор на Пирин се изповяда - ето какво призна за престоя си при орлетата

Изгоненият от Уорън Фийни се изповяда след завръщането в родината си Северна Ирландия пред изданието " Белфаст Телеграф ".

Специалистът, който беше изгонен " с камъни " под натиска на почитателите, кавалерски не сподели даже половин неприятна дума за досегашния си клуб и връзките си с ултрасите, а акцентира на насъбрания опит в нетипична среда и на желанието си да не се отделя от брачната половинка си и трите им деца на толкоз далечно разстояние.

" Шампионската купа във Втора лига на България и промоцията за елита на локалния футбол през предишния сезон ми дадоха мотив за горделивост. Бих споделил, че това е може би моментът, в който съм се чувствал най-горд във футбола, тъй като той означаваше доста за толкоз огромен брой хора. От персонална позиция, отивайки в непозната страна и спечелвайки шампионски орден, това беше нещо ужасно за мен. Изградих хубави другарства там и напуснах с високо вдигната глава ", разяснява раздялата с пиринци 40-годишният Фийни.
свързани новини6927на 05.12.2021
Той склони да скъса контракта със зелено-белите по взаимно единодушие, а възможната му наказателна клауза, в случай че изобщо му е платена такава, остана за вътрешна консумация, отбелязва " Струма.бг ".

Наследниците му на треньорския получиха тим на предпоследното място в класирането със скромните 12 т. от 17 мача.

" За две години в тази страна и в Благоевград научих толкоз, що се касае за шест години в Англия, във връзка с работа с играчи, бюджет, друга просвета, тренировки, хранене, тактика… Опитът, който натрупах, сигурно ще ми помогне. Трябваше да се приспособявам към избрани обстановки и това беше ужасно за персоналното ми развиване. Титлата и промоцията бяха върхови моменти и фантастични за клуба ", споделя някогашният северноирландски национал.

Той добавя, че ще мисли за бъдещата си кариера след коледните и новогодишните празници, само че с експлицитното изискване новата му месторабота да не е отдалечена от вкъщи му.

" Ще презаредя батериите, ще погледам мачове от ирландската лига. След това ще огледам опциите. Във футбола в никакъв случай не се знае какво ще се случи. Когато една врата се затваря, друга се отваря. Не изключвам вид още веднъж да отида в чужбина, само че избирам да съм по-близо до фамилията си ", безапелационен е досегашният лидер на орлетата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР