Изгонените дипломати и служители на посолството на Москва и техните

...
Изгонените дипломати и служители на посолството на Москва и техните
Коментари Харесай

Два полета изведоха от България служители на руското посолство у нас и близките им


Изгонените дипломати и чиновници на посолството на Москва и техните близки към този момент са на път към Русия.

Шест дни откакто министър председателят в оставка съобщи, че 70 чиновници в съветското посолство би трябвало да бъдат изгонени, това към този момент е реалност.

Специално изпратените съветски държавни самолети излетяха малко след 17:30. С тях отпътуваха над 180 съветски жители - експулсираните дипломати и техните фамилии. Дотук се стигна поради данни на службите ни, че заплашват националната ни сигурност. При отпътуването си пълномощният министър на Русия у нас съобщи, че никой от тях не е работил против България.

Още преди обед в съветското посолство паркираха няколко рейса и микробуси. Първо беше превозен част от багажа на чиновниците на задачата и техните фамилии. Руската федерация особено изпрати два самолета, които да приберат съветските жители.

Дипломатите и техните фамилии бяха превозени от посолството до летището с три рейса, няколко дипломатически микробуса и коли.

Страната ни напущат над 180 души, заяви пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски. Той също е измежду експулсираните. Той дефинира като нелегално и надменно експулсирането.

В предаването „ 120 минути “ проверяващият публицист Христо Грозев разяснява, че с изгонването на съветските дипломати, България от най-пасивната се е трансформирала в най-агресивната европейска страна.

Двата самолета излетяха в късния следобяд. За полетите е изтънчено особено позволение, защото постоянните полети сред България и Русия за прекъснати поради наложените наказания на Москва поради войната в Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР