Изглежда още две газови турбини са доставени в контролирания от

...
Изглежда още две газови турбини са доставени в контролирания от
Коментари Харесай

Русия заобикаля санкциите с още две турбини за Крим

Изглежда още две газови турбини са доставени в следения от Русия Крим, показали двама кореспонденти на Reuters, които са забелязали оборудването на пристанището Феодосия, написа организацията. Това евентуално може да задълбочи обстановката към спазването на глобите, в която немската компания Siemens взе участие.

Агенцията обаче няма удостоверение, че оборудванията на дока са турбини, създадени от Siemens. Оборудването се състои от четири цилиндрични предмета, които са дълги няколко метра. Също по този начин турбините са били покрити със сини и сиви брезенти.

Междувременно техните размери и форма съответстват с обществено наличните фотоси на газовите турбинни системи на Siemens. Според изображенията те се състоят от два съществени съставния елемент - самата турбина и генератор.

Siemens заяви по-рано тази седмица, че минимум две от общо четири турбини, които е продала на съветската държавна компания Technopromexport, са доставени в Крим, без компанията да знае.

Русия завладя района от Украйна през 2014 година и в този момент е обект на европейски наказания във връзка с енергийните технологии.

Германският производител заведе правосъдно дело против Technopromexport в Москва във вторник, като изиска да се върнат турбините на първичната им дестинация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР