Изглежда, че творенията на Майката Природа понякога насърчават хората да

...
Изглежда, че творенията на Майката Природа понякога насърчават хората да
Коментари Харесай

Мистериозни ледени палачинки и пясъчни шахматни фигури се появиха в езерото Мичиган

Изглежда, че творенията на Майката Природа от време на време предизвикват хората да вършат паралели сред естествени феномени и неща, които са малко по-близо до дома и даже до храненето.

Мистериозни ледени формирания, наподобяващи замразени палачинки, са били видяни в разнообразни елементи на езерото Мичиган покрай Чикаго. Ледените палачинки могат да се видят на Rainbow Beach на южния бряг на езерото Мичиган, до момента в който регионът на Големите езера в Съединени американски щати към момента е в плен на студено време.

Андреа Вандер Ууд от Националната лаборатория за проучване на околната среда на Големите езера на Националната администрация по океаните и атмосферата (NOAA) споделя, че ледът на „ палачинки “ е " в действителност забавен " естествен феномен, тъй като изисква избрана температура, с цел да се образува. Има най-малко два съществени фактора, които доста способстват за тези ледени формирания.

 

One expert described ice pancakes as “tiny little floating icebergs. ” https://t.co/o7xRtRZNC0
— The Charlotte Observer (@theobserver) January 23, 2022

„ Те се образуват на вода, покрита с малко кал. А може и да се дължат на разрушаването на леда, както и на мощни талази и вятър “, отбелязва откривателят.

В същото време на езерото Мичиган били видяни странни пясъчни шахматни фигури и приковали вниманието на хората, написа Live Science. Учените изясняват по какъв начин може да са се появили тези фигури.

Стълбовете, наречени hoodoos, са с височина от 7,6 до 51 см, споделя фотографът натуралист Тери Абът. Тя посетила парка Тискорния в Мичиган на 8 януари и забелязала сходни на шах статуи в пясъка. „ Бяха студени и твърди на досег. Странните и доста остри ръбове им придаваха уникалност ”, споделя усещанията си фотографката.

Физикът от Амстердамския университет Даниел Бон разяснява, че структурата на такива фигури зависи от наличието на пясък във водата и от вятъра. По думите му студът в Мичиган оказал помощ да се приготви сцената за образуване на пясъчните статуи.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Joshua Nowicki (@joshua.nowicki)

„ Мисля, че в този пясък има водни петна, които замръзват, когато стане студено “, споделя той. Крайбрежието е прохладно място. Когато цялостният с пясък вятър духа в тези замръзнали петна, се случват две видимо противоположни неща. В едното част от пясъчните зърна могат да се залепят към замръзналото леке, което го кара да пораства. „ След това се образува цилиндрична конструкция, сходна на песъчлив палат “, отбелязва Бон. Вятърът обаче може да унищожи тези стълбове, отнасяйки пясъка, което води до появяването на пръстени и асиметрични цилиндрични форми.

" Шахматните фигури " в Тискорния към този момент са рухнали, защото температурите почнали да се покачват.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР