Изглежда, че Русия се опитва да намали напрежението в отношенията

...
Изглежда, че Русия се опитва да намали напрежението в отношенията
Коментари Харесай

ISW: Заради Пхенян Русия опъна отношенията си с Южна Корея

Изглежда, че Русия се пробва да понижи напрежението в връзките си с Южна Корея , откакто получи достоверни сведения за засилено съдействие на Северна Корея с Русия, в това число предизвестия от южнокорейското и украинското разузнаване, че контингент от севернокорейски войски е изпратен за образование в Русия.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Министерството на външните работи на Южна Корея привика посланика на Русия в Сеул Георгий Зиновиев по отношение на отчетите за разполагане на севернокорейски боен личен състав в Русия.

Руското посолство в Южна Корея подправено оформя събитието като доброволна среща, за разлика от дипломатическа призовка, и по-специално твърди, че всяко съдействие сред Русия и Северна Корея " не е ориентирано против ползите на сигурността " на Сеул .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че руско-севернокорейското съдействие " не би трябвало да провокира безпокойствие " у други страни и че информацията за хипотетичното наличие на севернокорейски войски в Русия може да бъде " спорна ".

Очевидното предпочитание на Кремъл да увери Южна Корея, че съдействието му със Северна Корея не съставлява опасност за Сеул, подсказва, че Кремъл продължава да е мощно смутен от вероятността за вероятно превръщане на Сеул към даване на нужната военна поддръжка на Украйна и от последствията от утежняването на връзките със Сеул за съветските ползи в региона на сигурността в Азиатско-тихоокеанския район.
 Сеул: Северна Корея изпраща 12 хиляди бойци в Русия Обновена
Сеул: Северна Корея изпраща 12 хиляди бойци в Русия

КНДР е изпратила първата партида бойци в Русия

Както ISW означи, Русия и преди се е опитвала да ухажва Сеул, с цел да смекчи последствията от възходящата си взаимозависимост от Северна Корея.

Референдумът за Европейския съюз (ЕС), извършен в Молдова на 20 октомври, беше признат с извънредно дребна разлика, значително с помощта на поддръжката на молдовската диаспора, а актуалният президент на Молдова Майя Санду ще се изправи против Александър Стояногло на втория тур на гласуването на 3 ноември.
 Северна Корея дефинира Юга като
Северна Корея дефинира Юга като " враждебна страна "

Националното заседание е изменило конституцията на страната и обединяването не е национална цел

Няколко молдовски и европейски публични лица оповестиха за евентуална съветска интервенция в изборите, а Кремъл и обвързваните с него лица в Молдова евентуално ще продължат напъните си за зловредно въздействие в навечерието на втория тур на 3 ноември.

Служители на Кремъл и съветски милблогъри настояват, че молдовските управляващи са фалшифицирали резултатите от изборите и референдума и са траяли да предизвикват отдавнашни кремълски разкази, ориентирани против пътя на Молдова към европейска интеграция.
 Русия уволни още 85 индийци, подмамени да се бият в Украйна
Русия уволни още 85 индийци, подмамени да се бият в Украйна

Ню Делхи сподели, че към 20 индийци занапред ще бъдат демобилизирани от съветската войска

На 21 октомври министърът на защитата на Съединени американски щати Остин пътува до Киев и разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на 400 млн. $.

Наскоро украинските сили напреднаха в западната част на Курската област.

Руските сили напреднаха западно от Кременна, югоизточно от Покровск и югоизточно от Курахово.
 Мая Санду упрекна Русия, че е купила 300 000 гласа в Молдова
Мая Санду упрекна Русия, че е купила 300 000 гласа в Молдова

Молдова ще избира президент на балотаж, а референдумът за евроинтеграцията се провали

Наскоро съветските сили организираха няколко механизирани офанзиви от разнообразни ешелони в посока Курахове.

Руските окупационни управляващи не престават да принуждават окупираното украинско население да подписва контракти с съветското Министерство на защитата (МО).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР