Изглежда, че измиването на косата няма нищо по-лесно и по-интуитивно.

...
Изглежда, че измиването на косата няма нищо по-лесно и по-интуитивно.
Коментари Харесай

Как да мием косата си правилно? Колко шампоан, балсам и други продукти да използваме?

Изглежда, че измиването на косата няма нищо по-лесно и по-интуитивно. Но в реалност се оказва, че всичко това не е толкоз просто. Как да се уверите, че косата не се чупи, не пада, не изсъхва, не се замърсява бързо - на всички тези въпроси може да се отговори с един отговор - измийте косата си вярно. Нека разберем по какъв начин тъкмо.

Когато сте естествено надарени с красива коса, най-вероятно даже не се замисляте дали вярно си миете косата. Ако обаче имате проблеми с косата, тогава сигурно ще зародят въпросите: по какъв начин да изберете верния шампоан, маска, еликсир и т. н., които са идеални за вашата коса. Колко постоянно и по какъв начин да миете косата си вярно.

Правила за измиване на косата:

1. За скалпа се избира шампоан.

Здравият тип на косата и положението на скалпа директно зависят от това по какъв начин, с каква периодичност и какъв брой вярно мием косата си. Мнозина избират шампоан въз основа на положението на косъма, само че задачата му е да почисти скалпа допустимо най-добре. Следователно шампоанът би трябвало да се нанася върху скалпа, не е належащо да се нанася върху косата, с цел да се избегне пострадване. Също по този начин, различен значим миг е да изплакнете щедро косата си от шампоана и другите артикули.

2. Как да употребявате вярно шампоана.
Какво ще стане, в случай че миете косата си всеки ден?
Мийте косата си, когато се замърси, даже в случай че би трябвало да се прави всекидневно. Причините, заради които може да сме принудени да вършим това...
Прочети повече
Трябва да е задоволително да се намокри главата, както и косата с не гореща вода (дългата или приблизително дълга коса е желателно да се сресва преди измиване). След това сипете 5-10 мл. шампоан и бързо нанесете отмерено върху целия скалп. Масажираме кожата на главата с пръсти, като в същото време разпенваме шампоана. Препоръчително е да измиете косата си два пъти. Въпреки това, в случай че миете косата си постоянно или тя не е толкоз мощно нечиста, тогава е задоволително един път. Първо, всички замърсявания ще бъдат измити, в тази обстановка може да не се образува пяна. Вторият път деликатно измийте с останалия шампоан и почистете скалпа, от насъбраната лой, създадена от мастните жлези, в този случай ще има доста пяна и тя ще отмие цялата нечистотия от косата. Заключение - нанасяме шампоан единствено върху скалпа, а при отмиване на пяната мръсотията се отмива от космите.

3. Масаж на главата и смисъла му за косата.

Масажирайки скалпа, вие помагате на косата да наподобява по-здрава, а корените да се укрепват. Доказано е, че масажът на скалпа понижава доста косопада. Но честото разресване на космите води до тяхното увреждане, най-добре е да употребявате специфични гребени и да разресвате допустимо минимум.

4. Избираме верния шампоан.

Шампоанът би трябвало да се избира въз основа от проблемите на скалпа, в случай че има такива. Например за лоен скалп и боядисана коса е подобаващ шампоан за мазна кожа, а маска, еликсир избираме съгласно положението на косата.
10 естествени храни за витална, здрава и дълга коса
Здравата лъскава коса е това, за което мечтае всяка жена. В резултат от метода на живот, генетиката и недохранването косата ни постоянно ст...
Прочети повече
5. Какво предлагат експертите да нанасяте върху косата преди и след шампоан?

Препоръчва се и пилинг на скалпа (идеално е да го вършиме веднъж-два пъти месечно, можете да го вършиме в салона, както и у дома). Това оказва помощ да се отстранен остатъците от стимулиращите артикули, тежки замърсявания и мъртви кафези на скалпа.

Струва си да се означи още един значим факт, с цел да наподобява косата здрава, е належащо отсъствието на проблеми със скалпа.

6. Правила за потребление на еликсир и маска.

Друго значимо предписание: маска, еликсир се нанасят единствено върху косата, като се заобикаля зоната на скалпа. Тъй като тези артикули съдържат субстанции, които въздействат отрицателно на скалпа. Също по този начин е значимо не количеството на потребления артикул, а равномерното систематизиране по цялата дължина. Според честотата на приложимост, балсамът се предлага да се употребява след всяко измиване с шампоан. Що се отнася до маската за коса, всичко зависи от положението на косата и упования резултат. Ако косата е чуплива, суха, има потребност от нараснала грижа - маската може да се ползва през ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР