Изглежда, че има оптимално време за лягане – между 22:00

...
Изглежда, че има оптимално време за лягане – между 22:00
Коментари Харесай

Учени: За здраво сърце човек трябва да си ляга между 22:00 и 23:00 часа

Изглежда, че има оптимално време за лягане – сред 22:00 и 23:00 ч. – обвързвано с по-доброто здраве на сърцето, споделят откриватели, които са проучили 88 000 доброволци, заяви Би Би Си.

Екипът, който стои зад работата на UK Biobank, има вяра, че синхронизирането на съня, с цел да подхожда на нашия вътрешен физически часовник, може да изясни откритата връзка с понижен риск от инфаркти и инсулти.

Естественият 24-часов темп на тялото е значим за благосъстоянието и бдителността.

Това също може да повлияе на неща като кръвното налягане.

За изследването, оповестено в European Heart Journal, откривателите събраха данни за времето на сън и пробуждане в продължение на седем дни, употребявайки устройство, сходно на ръчен часовник, носено от доброволците.

И те наблюдаваха случилото се с доброволците във връзка с здравето на сърцето и кръвообращението приблизително за шест години.

Малко над 3000 от възрастните са развили сърдечно-съдови болести.

Много от тези случаи се случват при хора, които си лягат по-късно или по-рано от „ идеалните “ 22:00 до 23:00 часа.

Връзката се резервира след промяна за продължителността на съня и нередовността на съня.

Изследователите се пробват да управляват други фактори, за които е известно, че въздействат на сърдечния риск на човек, като възрастта, тежестта и равнищата на холестерола, само че акцентират, че тяхното проучване не може да потвърди причина и разследване.

 

 

Авторът на проучването доктор Дейвид Планс от Университета в Ексетър сподели: „ Въпреки че не можем да заключим причинно-следствената връзка от нашето изследване, резултатите демонстрират, че е по-вероятно ранното или късното лягане да наруши биологичния часовник с неподходящи последствия за сърдечно-съдовото здраве.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР