Изглежда, че България най-после ще има редовно правителство. То трябва

...
Изглежда, че България най-после ще има редовно правителство. То трябва
Коментари Харесай

Кои са най-неотложните задачи пред новото правителство?


Изглежда, че България най-сетне ще има постоянно държавно управление. То би трябвало да спре безцелното носене на страната по течението, както и да прекрати флирта на властта с медиите и прокуратурата.

Следващата седмица България с огромна възможност ще има ново постоянно държавно управление. За изстрадалите гласоподаватели, които минаха през три парламентарни вота през 2021 година, това единствено по себе си ще е към този момент достижение. Разписването на е също добър знак, че комплицираната четворна коалиция ще има върху какво да стъпи в сложни моменти.
Редакцията предлага
Самият състав на обединението не може да създаде всеобща наслада, само че това не е и належащо в една парламентарната народна власт. Мнозина ще се мръщят на включването на Българска социалистическа партия в ръководството, всички ще се чудят какво ще излезе от групировката на Слави Трифонов, с любознание ще се наблюдават връзките сред Политическа партия и Демократична България, в които огромното подобие носи капацитет за огромно напрежение. Все още има и време за смяна на един-двама претендент министри, които не наподобяват напълно като от " А тима " на България. И не става дума толкоз за Корнелия Нинова, която въпреки всичко можеше да не трансформира договарянията си с Политическа партия в маневри за оцеляване в Българска социалистическа партия, а за предлагането за аграрни министър (отново от Българска социалистическа партия - б.р.), което към този момент повдигна много вежди и въпросителни из медиите.

Очакванията са доста, търпението - малко

Всичко това е по този начин, само че в същото време съставянето на ново държавно управление след 10 години на управнически синтез сред европейски аспирации, клиентелистки обвързаности и медийно-прокурорски чадъри. В вярата постоянно има някакъв наивитет, скок на религия, заем на доверие, които сигурно ще бъдат обект на подбив от междинния безсрамник. Циникът постоянно излиза прав, тъй като той и интензивно работи в интерес на песимистичните си прогнози - колкото повече хора считат, че от една работа нищо няма да излезе, толкоз е по-вероятно от нея нищо да не излезе.

Затова всяко ново начало има право на краткотрайно прекратяване на цинизма. Старото предписание е " 100 дни заем на доверие ", само че тази първокласна за политиците спогодба от дълго време не съществува в забързания свят на обществените мрежи. Новите времена редуцират заема до няколко дни или даже часа. И защото те текат сега, може да се употребяват, с цел да се формулира всичко това, което би било добре да се промени в българската политика.

Какво би трябвало да съдържа огромната кошница на смяната?

В своите рецензии към българския План за възобновяване и резистентност Европейската комисия упорства за по-смели промени в региона на енергетиката.

През миналата седмица Кирил Петков прикани Иван Гешев да се отдръпна, основният прокурор го упрекна, че се държи като " богопомазан в Древния Рим ".

Ще се откри ли салдото сред убеждението и отговорността?

Когато към едно ръководство се тръгне с огромна кошница от упования, съвсем несъмнено е, че ще последва отчаяние. Но неналичието на упоритост в едно ново държавно управление би го закопало още от неговия старт. Управлението е комбиниране сред технократски умения и дарба да увлечеш хората. В новата четворна коалиция има и политици на убеждението, които увличат, и политици на отговорността, които добре знаят какво вършат. Въпросът е дали двете групи ще могат да се съчетаят сполучливо, с цел да се получи заветната Макс Веберова формула - политик по предопределение. Предстои да забележим.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР