Издирван за убийство на свой известен сънародник турски гражданин получи

...
Издирван за убийство на свой известен сънародник турски гражданин получи
Коментари Харесай

Издирван за убийство турски гражданин получи сърдечна криза в съда в Хасково

Издирван за ликвидиране на собствен прочут съотечественик турски жител получи сърдечна рецесия в съда в Хасково и бе откаран с кола за спешна помощ в " Спешна помощ ".

Това е станало след края на делото на турския жител, на което юристите му са поискали непрекъснатият му арест  да бъде променен в по-лека мярка до произвеждане по екстрадицията му в югоизточната ни съседка.

Причината за свикването на правосъдно жури бе влошеното здравословно положение на арестувания.

Той е разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол - Анкара , и против него в Турция се води гонене за предумишленото ликвидиране на академични учител. За закононарушението, за което някогашният полковник от въоръжените сили на Турция, е упрекнат в родината си, се планува наказване " пожизнен затвор ".

Първоначално в Хасковския областен съд му бе наложена краткотрайна мярка за задържане от 40 дни на 5 септември. Защитата му акцентира, че той е наклеветен за закононарушението и е преследван по политически аргументи в родината си . Той има и импортирано заявление за даване на интернационална протекция у нас.

Защитниците на   поисканото за предаване лице пожелаха доказателства от съответните органи на Република Турция, които поддържат настояването за екстрадиция, както и да бъдат показани гаранции за съблюдаване на правилото за невиновност на лицето.

Днешната сесия на съда реши да назначи съдебно-медицинска експертиза, която до 21 ноември да се произнесе дали мъжът може да остане в ареста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР