Издаването на ваучери за храна е блокирано, заради това, че

...
Издаването на ваучери за храна е блокирано, заради това, че
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 19 януари



Издаването на ваучери за храна е блокирано, поради това, че няма признат бюджет за 2022 година Това излиза наяве от известие на министерството на финансите.

Така не е ясно по кое време тъкмо хората, които разчитат на ваучерите ще могат да стартират да ги получават още веднъж. Подобна обстановка се основава за първи път от 20 години. През 2003 година е призната наредбата, която разрешава потреблението на такива платежни средства.




На днешното си съвещание Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) възвърне Сотир Цацаров на длъжността прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Цацаров е някогашен основен прокурор и ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) в оставка.

Фирмите, които правят ремонт на трасето сред граничния пункт „ Калотина “ и Драгоман от автомагистрала „ Европа “, ще бъдат санкционирани поради неприятната организация на придвижване в сектора. Това оповестяват от Министерство на регионалното развитие. Регионалната дирекция за народен строителен надзор им изпрати предложения за сформиране на актове по реда на Закона за административните нарушавания и санкции. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е сред 1000 лева и 5000 лева

Президентът Румен Радев постави клетва за втория си мандат на тържествена гала в Народното събрание.

Президент произнесе клетвените думи да " съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР